Årets vinnere av BI-prisen 2013

1. november 2013 Av: Siri Rooseboom de Vries

Det ble en fabelaktig kveld i Posthallen med mange spente deltagere. Eirik Newth gikk av podiet med trampeklapp og finalistene fikk presentert seg før vinneren ble kåret og kvelden rundet av med stand-up og gladjazz.

Juryen 2013 bestod av: Anita Steine, Didde Christensen,  Frances D’Silva, Karina Langgård, Ove Monsen, Roland Berg Lie, Sigvald Sveinbjørnsson, Truls Berg

Vinner av BI-prisen 2013 - Beste praksis

DIAKONHJEMMET

Juryens begrunnelse:
  • Verdibidrag og påvirkning av virksomhetens prosesser er viktige kriterier for å vinne BI-prisen for beste praksis.
  • BI-verktøyene blir middelet, men årsaken til gevinst ligger i evnen til å ta i bruk informasjonen på en helhetlig, integrert og forankret måte. Visjon, strategi og mål, betydelig toppleder- involvering og stor forståelse for hva som må til for å oppnå resulter blir suksessfaktoren.
  • Enkel tilgang, kontinuerlig oppfølging og troen på at strukturert BI vil gjøre en forskjell for mange blir drivkraften. Visuelt og pedagogiske brukergrensesnitt treffer brukergruppene, fjerner vegring for analyse og datapresentasjon og retter fokus på å ta tak i de rette sakene.
  • Årets vinners store utfordring er å holde det de lover. Konsekvensen av brutte løfter har stor betydning for enkeltindividet. Med «verdibasert sykehus har årets vinner stålkontroll på ventelister og ventetider, de holder det de lover og de utfordrer seg selv ved å spørre: Hvor god service er det mulig å gi.

Vinner av BI-prisen 2013 - Innovasjon

WIMP

Juryens begrunnelse:

  • Årets vinner av BI-prisen for Innovasjon har virkelig tatt i bruk BI som kjernekomponent i sin virksomhet.
  • De har tenkt nytt og turt å utfordre tradisjonelle IT-valg og arkitektur ved etableringen av sin virksomhet og IT-portefølje. Løsningen er fleksibel og møter endrings-utfordringene i et dynamisk  marked.
  • Ikke nok med at de i stor grad har brukt «Open Source» i sitt løsningsdesign, men de har valgt å legge datavarehuset som kjernen i sitt forretningssystem.
  • Hvis man fjerner Datavarehuset og BI løsningen faller fundamentet i forretningsmodellen. Dette er innovativt.
  • Løsningen er i tillegg så robust at den har gått klar av revisjoner og kontroller. Selskapets forretningspartnere stoler på tallene som leveres fra løsnngen. Dette vil vi ser mer av! Hvorfor gjøre det stort, komplisert, kostbart og tradisjonelt når man kan gjøre smart BI.

Vi gratulerer!

Bilder fra arrangementet finnes i albumet BI-prisen 2013 på vår Facebook-side.