Foredragsholdere på Yggdrasil 2010

Stephen Few

Stephen Few, Perceptual Edge

 

Stephen Few is a teacher, consultant, and writer who helps people use simple, practical graphs to explore, make sense of, and present the important stories that live in quantitative data. He is the founder and principal of the consultancy Perceptual Edge, a member of the faculty at the University of California in Berkeley, and the author of three bestselling books about data visualization: Show Me the Numbers, Information Dashboard Design, and Now You See It.

 


Dan Saffer

Dan Saffer, founder and principal, Kicker Studio

 

Dan Saffer has designed devices, software, websites, robots, and services since 1995, and these products are currently used by millions every day. An acclaimed speaker and author, his design books are Designing for Interaction: Designing Innovative Applications and Devices and Designing Gestural Interfaces. His design innovations have received several patents.

 Håvard Wiik, konsulent brukeropplevelse, Bouvet AS

Håvard jobber til daglig i Bouvet med brukeropplevelse. Han har lang erfaring med design av grensesnitt i tykke klienter samt webapplikasjoner fra webens barndom fram til dagens rammeverk. Håvard har vært styremedlem i BITS i fem år.


Kai Thomas Gilb, Kai Gilb

Kai works in partnership with Tom, teaching, running workshops, consulting, coaching, starting up projects, saving projects, solving problems, lecturing, writing books and articles, course & lecture materials etc. Many new ideas and concepts emerge from Kai. His teaching recognizes the challenge of seeing things from a new perspective, and he loves to help people make the necessary paradigm shift.


Jon Gunnar Wold, seniorrådgiver for brukervennlighet og design, Steria AS

Jon Gunnar Wold er seniorrådgiver for brukervennlighet og design i Steria og har bakgrunn som designsjef i finn.no. Jon Gunnar jobber med kunder som Storm.no, Politiet, Statens pensjonskasse og Schibsted og har bred erfaring fra utvikling av nettløsninger og virksomhetsnære systemer i privat og offentlig sektor. Ved å jobbe med metaforer i GUI gjennom en årrekke har han erfart at de som regel gjør vond GUI verre og at det finnes bedre måter å løse brukernes behov.


Jonas Feiring, senior designer og digital rådgiver, Scandinavian Design Group

Jonas Feiring har jobbet 13 år i it-bransjen og 9 år som gründer og daglig leder i eget firma (Fatguy AS). Han har kompetanse i frontend, design, ux, ia og digital strategi og har designet nsb.no. 1881.no (mobil & web), løsninger for telenor, dnb, djuice mm.


Haakon Halvorsen, leder av brukeradferd, Tarantell AS

Haakon Halvorsen er leder for Brukeradferd i Tarantell. Han har siden 2002 jobbet med konseptutvikling, informasjonsarkitektur og brukertesting som hovedfokus. Han elsker å lage brukeropplevelser nesten like mye som å teste dem.


Jon Olav H. Eikenes, interaksjonsdesigner og doktorgradsstipendiat, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Jon Olav Eikenes er utdannet industridesigner med master i interaksjonsdesign ved Arkitektur- og designhøgskulen i Oslo (2000-2007). I løpet av studietiden laget han bl.a en berøringsskjerm fra grunnen av. Da han var ferdig utdannet startet han på doktorgraden ved AHO, som del av forskingsprosjektet RECORD (2007-2010). Han forsker på bevegelse i skjermgrensesnitt, og spesielt bruk av bevegelse kombinert med navigasjon. I den forbindelse har han jobbet i prosjekt med Opera, NRK og Telenor.


Asbjørn Følstad, SINTEF

Asbjørn Følstad arbeider ved faggruppen HCI på SINTEF. Han har mastergrad i psykologi fra NTNU og har forsket på HCI-metoder i ti år, da særlig evalueringsmetoder. Sentrale anvendelsesområder har vært sosiale medier, mobil IKT og eForvaltning. Forskningen har foregått i prosjektsamarbeid med bedrifter fra norsk næringsliv, og han har presentert resultater fra sitt arbeid i internasjonale publikasjoner og ved en rekke nasjonale og internasjonale konferanser.


Øyvind Solstad, kommunikasjonsrådgiver, digitale medier, Carat

Øyvind Solstad er kommunikasjonsrådgiver i Carat med digitale medier som spesialfelt. Han har jobbet med markedsføring, nett og teknologi i over 10 år i NRK, først som promoproducer i NRKs markededsavdeling, så som redaktør i NRKs teknologiblogg NRKbeta. Han er en anerkjent foredragsholder i inn- og utland.


Ole Andreas Alsos, doktorgradsstipendiat, NTNU

Ole Andreas Alsos er doktorgradsstipendiat i menneske-maskin interaksjon ved institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU. Han forsker på brukergrensesnitt for mobile brukere og underviser studenter i hvordan lage brukervennlige systemer. Han har tidligere jobbet i Steria og har gitt råd om brukervennlighet for kunder som blant annet Telenor, Oslo Sporveier og FINN.no.


Jakob Thyness, designer, Webgruppen AS

Jakob er senior rådgiver med spesialområde innen betjeningsdesign og visuell webkommunikasjon. Han er utdannet grafisk formgiver med mer enn15 års erfaring innen web-, applikasjon og skjermdesign.


Sigrun Lurås, seniorkonsulent, Det Norske Veritas

Sigrun er sivilingeniør i industriell design fra NTNU med spesialisering i informasjonsdesign og brukersentrert design og har videreutdanning i human factors. Hun jobber for tiden med interaksjonsdesign, human factors og sikkerhet i DNV. Sigrun er også med i styret til faggruppen for brukervennlige IT-systemer.


Amela Karahasanovic, dr., SINTEF

Amela Karahasanovic er forsker i HCI gruppa, SINTEF IKT og Førsteamanuensis II ved Institutt for Informatikk, UiO. Hun har bl. a jobbet med brukskvalitet, bruk av loggedata i eksperimenter, kravinnhenting. Hun leder nå et CELTIC/VERDIKT prosjekt som utforsker bruk av loggedata for forbedring av brukeropplevelsen og etiske spørsmål relatert til dette. Amela har publisert over 25 artikler i internasjonale tidskrifter og konferanser.


Erik G. Nilsson, seniorforsker, SINTEF

Workshopen om Brukervennlige mobile applikasjoner, vil bli ledet av Erik G. Nilsson. Han har forsket på brukergrensesnittutvikling og -design i 20 år. De siste 8 av disse årene med fokus på design av brukergrensesnitt på mobile enheter.


Jostein Magnussen, faglig leder og interaksjonsdesigner, NetLife Research AS

Jostein har hjulpet kunder og deres brukere med gode brukeropplevelser siden 2000. Han har en svært allsidig erfaring, der han har ledet utviklingen av den gode brukeropplevelsen for alt fra intranett til nettbanker, applikasjoner og nettbutikker. Jostein har vært en sentral person i det norske webmiljøet de siste 10 årene. Han har holdt foredrag på alle de mest sentrale konferansene i web og brukervennlighetsmiljøet.


Christine Lund, siv.ing. informatikk, teamleader Enterprise 2.0, e-vita as

Christine Lund jobber som konsulent hos e-vita as. Hun har gjennom flere år som produktutvikler og konsulent opparbeidet seg en bred kompetanse på design og utvikling av Web- og flerlagsløsninger. I dag er hun teamleder og har fagansvar innenfor området Enterprise 2.0, samhandling og sosiale medier i e-vita as.


Ove Dalen, senior innholdsrådgiver, NetLife Research AS

Ove Dalen har jobbet med innholdsutvikling i 15 år for blant annet Telenor, A-pressen, NRK og Sparebank 1. Han har også skrevet boken ”Effektig nettskriving”.


James Bjerkholt, senior designer / frontendutvikler, Tarantell AS

James Bjerkholt har jobbet med form og kode som senior grafisk designer / front‐end utvikler i Tarantell siden 2004. Han har mastergrad i visuell kommunikasjon fra KHIO og har over 15 års erfaring i design og moro for nettbaserte medier.


Veronica Heltne, NetLife Research

Veronica Heltne er senior usability specialist i NetLife Research. Hun har en dobbel Bachelor-grad innen informasjonsteknologi og e-handel fra Curtin University of Technology i Perth, Australia, i 2001. Veronica har jobbet i NetLife Research siden januar 2009 og har vært involvert i flere større prosjekter. Hun er spesielt interessert i interaksjonsdesign, brukeropplevelse, samt samspill mellom ulike team-roller og bruk av prosess/metodikk i utviklingsprosjekter.


Kjetil Hansen, Tarantell AS

Kjetil Hansen har jobbet i Tarantell siden 2006. Han er utdannet grafisk designer og har også god forståelse for interaksjonsdesign og brukervennlighet. I tillegg jobber han med HTML/CSS. Kjetil liker å lage ”ting som skal virke” fremfor at det ser pent ut, men gjerne begge deler.


Simon Clatworthy, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Simon har undervist i service-design i flere år og er prosjektleder for forskningsprosjektet AT-ONE. AT-ONE et stort service-design prosjekt som utvikler prosessstøtte og ulike verktøy for tjenesteinnovasjon. Fokus i AT-ONE er på design for kundeopplevelser basert på integrasjon av nettverkstenking, merkevarestrategi, kundebehov og interaksjonsdesign.


Castilñano Simoons, Making Waves

Castilñano Simoons har en master fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo (AHO), innen industridesign med fokus på service design. Hans masteroppgave omhandlet bildeling i Oslo og hvordan bruk av servicedesign kan bedre betingelse for å velge denne tjenesten foran det å ha en egen bil. Han har jobbet som assistent for AT-ONE prosjekt på AHO, for å skape en servicedesign prosess sammen med blant annet Telenor, Gjensidige, Norsk Tipping og BI. Castilñano jobber hos Making Waves som interaksjonsdesigner og har hatt ansvar for internettløsninger for blant annet Stokke, Aschehoug og Sivilforsvaret. Han har en brennende interesse for servicedesign og er aktiv på forskjellige internasjonale forum.


Henrik Olsen, Mouseketeers

Henrik is a seasoned Interaction Designer and Usability Expert. His passion is designing simple, useful, and attractive interactive products that everybody can use. Henrik is particularly passionate about prototyping - the creation of quick and dirty models of interactive products that allow us to test their viability, before they are put into production. He has written several articles on the benefits of prototyping and how to use prototyping efficiently throughout a development process. Mouseketeers is a Danish web agency focusing on creative and user friendly digital design. LinkedIn profile:


Kjell Reenskaug, Making Waves

Kjell er kreativ leder i Making Waves med ansvar for design og produktutvikling. Han har lang erfaring innen design og interaktiv produkt- og tjenesteutvikling. Han har de senere årene viet seg til designdrevet innovasjon og servicedesign samt ledelse av et av Norges største design- og rådgivningsmiljø. Kjell har en Master of Arts grad fra Bournemouth University og Master of Management kurs i strategi og ledelse fra BI. Kjell har tidligere jobbet i New York har bred erfaring fra store prosjekter for kjente internasjonale merkevarer som Samsung, Schwab, Tandberg, TV2, Tele2, VisitNorway, SAS og Gresvig. Han er en ofte benyttet foredragsholder og en sentral aktør i bransjen.


  • Digg this
  • Tips en venn
  • Skriv ut

Siste Tweets

Twitter

  • Få siste nytt om programmet mens vi lager det
  • Bli kjent med foredragsholderne før konferansen
  • Diskuter med programkomiteen
Følg oss på Twitter