Kurs i Getting things done i Oslo

Translation_ingress

Invitasjon til høring: TOGAF-ordliste i norsk versjon

TOGAF på norsk

I samarbeid med The Open Group har Den Norske Dataforening (DND) ved arkitekturfag­gruppene i Trøndelag og på Østlandet satt ned en arbeidsgruppe for å oversette basisbegrepene i arkitekturrammeverket TOGAF til norsk. Arbeidet gjøres med utgangspunkt i de mest sentrale TOGAF-begrepene slik de fremgår av TOGAFs offisielle ordliste.
Frist for innlevering: 31. august.

Cathrine Klouman, styreleder i DND, har ordet

Familieidyll i baksetet

Sommerkronikk

Bilen er pakket og vi er i ferd med å dra avgårde på ferie.  Alt ligger til rette for at dette skal bli en vellykket tur, uavhengig av vær og vind. Vi har utstyrt oss med det vi trenger og mere til.

27. juni 2014
Finansavisen

Jakter kandidater til BI-pris

Finansavisen

Marked: Til høsten deler Dataforeningen ut BI-prisen for sjette gang. Meningen er å få blest om dataanalyseløsninger, både i den enkelte bedrift og i markedet. Nominer din løsning i dag!

12. juni 2014
Joly_ingress

Eva Joly besøkte Dataforeningen

Det er meningsfullt og givende å arrangere et miniseminar der vi klarer å få til et samspill mellom to aktører som begge er fokusert på maktkorrupsjon; Skatteetaten v/Stine Olsen og korrupsjonsjeger Eva Joly. Tirsdag 10. juni møttes disse på sikkerhetsseminaret i regi av Faggruppen Informasjonssikkerhet, i Skatteetatens lokaler. Det var stinn brakke!

16. juni 2014
Rosing Nominasjoner ingress

Nominér din kandidat!

Rosing Årskonferanse 26. november 2014 i Oslo

DND ønsker deg velkommen til stor Årskonferanse og prisutdeling onsdag 26. november i Kulturkirken Jakob i Oslo sentrum. Vi jobber med programmet og henter inn spennende keynote fra det store utland. Sett av datoen allerede nå i din kalender!

6. juni 2014
EvaJolySkatt

- De aller fleste er korrupsjonsdømte

Dagens Næringsliv

Skattedirektør Hans Christian Holte møtte Joly i forkant av Dataforeningens seminar på Skatt Øst tirsdag 10. juni. Han deler korrupsjonsjegerens bekymringer om korrupsjon innenfor offentlige innkjøp.

10. juni 2014
ITiP_2014_300x100

IT i praksis 2014

Digitalisering i privat offentlig sektor (Gratis nedlasting for medlemmer)

Strategi, ledlese, trender og erfaringer i norske viksomheter: IT i praksis 2014 er klar for nedlasting.

4. juni 2014
CRM-dagen_302x83

360 graders CRM

Bli faglige oppdatert og inspirert til å ta de rette CRM valgene for dine kunder

Den teknolgiske utviklingen har gått svært raskt og har gitt oss nye og spennende muligheter til å skaffe oss et 360 graders perspektiv på kundeforholdet. Hva gjør innovatører, hva skjer teknologisk og hvordan påvirker det organisasjonen din og kundene dine?

 

3. juni 2014

Flere nyheter

 • Trude Rosendal er ildsjel

  Trude Britt Rosendal
  Trude Rosendal er en av de drevne innen SoftwareTesting. Vi kan takke engasjementet til denne faggruppen for at NTNU satte faget Test på læreplanen. Hvis Trude ikke er på ”Torpet” i Värmland når hun har fri, finner du henne på reise ute i v... Les mer
  Norge bør være et foregangsland og ha testfaget i læreplanen på alle høgskoler og universitet.
 • Paul R. Carr = Skyen i Rogaland?

  Carr, Paul R
  Paul sitter i styret for DND Rogaland og er aktiv i faggruppene Drift og Cloud Computing. Han brenner for datasikkerhet og syns sikkerhet alltid blir lagt til ved ettertanke - eller når det først har gått galt. Ellers er han en helfrelst ... Les mer
  Gode IT folk bør alltid spørre "vil du at all informasjon skal være tilgjengelig for hvem som helst...", ikke bare "hva slags funksjonalitet vil du ha?"
 • Nina Bauer er ildsjel

  Buer_Nina_2012-02-23
  Nina Bauer sitter i styret i Dataforeningen Rogaland og er leder for faggruppen IT Jenter. Hun brenner for flere jenter inn i Dataforeningen og utfordrer flere unge, engasjerte talenter innen IT til å engasjere seg. Faggruppen IT Jenter har... Les mer
  Dataforeningen er møteplassen for alle som jobber med prosesser, utvikling og teknologi og som har en strategisk interesse av å utveklse tanker omkring dette!
 • Peter Flem er ildsjel

  Flem, Peter [sommer 2011]_100x120
  Peter Flem brenner og har 100% passion for Cloud Computing og driver engasjement sitt gjennom faggruppen med samme navn. Han ser alltid etter nye områder å dekke innen Cloud som kan være relevant til tema og teknologi som for eksempel hån... Les mer
  Brenner for Cloud Computing
 • Alfhild Stokke er ildsjel

  Stokke, Alfhild
  Alfhild er leder i styret for Østlandet og sitter i faggruppen PROKVAL. Denne damen brenner for IT i helsesektoren, Styringssystemer, Prosjekt- og porteføljestyring, IT-Governance og Virksomhetsarkitektur. Hun deltar på så mange arrangement... Les mer
  ”Stolt av å være en del av et Norges største og viktigste fagmiljø på IKT”