Kalender

Konferanser/Seminarer

CRM-dagen_200x55
Call for presentations

Vår arena til DIN disposisjon: Vi inviterer deg til å foreslå foredrag til CRM-dagen 2014, torsdag 25. september, Royal Christiania Hotel i Oslo.

bpm

Minikonferanse 6. mai 2014, Bergen

BPM minikonferanse

We have the pleasure of hosting the first annual BPM mini-conference in Bergen. We are lucky to be able to present our two famous international lecturers:
Alexander Samarin with the topic “How EA, BPM, SOA and ECM work together” and Karl Walter Keirstead with the topic “Bridging the gap between strategy and operations”
The mini-conference is in the format of lectures, QA sessions and discussions. 

Testkonferansen2014

Konferanse 7. - 9. mai 2014 på Hurtigruten og i Brønnøysund

Testkonferansen 2014

Test på mobile enheter, iTest og TestCamp! Velkommen til verdens vakreste og nordligste Testkonferanse og Free-Test 2014. Vi tar Hurtigruten fra Trondheim til Brønnøysund.

Sikkerhet_saarbarhet_eventbanner2

Konferanse 13.-14. mai i Trondheim

Sikkerhet og Sårbarhet 2014

Internett har i lengre tid vært sett på som fritt, åpent og anonymt. Denne naive holdningen er nå blitt gjort til skamme ved at alt fra statlige enheter til kiosken på hjørnet forventer å kunne spore og overvåke hva du foretar deg. Grensen mellom personvern og brukervennlighet flyttes stadig grunnet lovnader om smartere og bedre funksjonalitet til lavere kostnad, og til slutt lurer man på hva man sitter igjen med, hva er produktet? Jo, det er deg.

Odin

Frist for innsending: 14. mai 2014

Call for presentation: Testdagen Odin 2014

Vår arena til din disposisjon: Har du erfaring eller en ide om hvilke gevinster test-arbeidet i din organisasjon gir? Faggruppen Software Testing inviterer deg til å bidra med erfaringer på Testdagen Odin2014.

DataCentresEurope2014

Studietur 26. - 28. mai 2014 til Monaco

DataCentres Europe 2014

Datasenter og skybaserte løsninger er inne i en rivende utvikling og kan potensielt gi enorme besparelser for din virksomhet, men vet du nok om det? Bli med på studietur til den årlige Data Centres-konferansen hvor mer enn 100 anerkjente internasjonale foredragsholdere gir deg et innblikk i nåtidens og fremtidens datasenter infrastruktur og løsninger. Leter du etter svar kan du finne dem på Datacentres Europe 2014 i Monaco.

eHelse_ingress_dndweb

Konferanse 4.-5. juni i Oslo

eHelse 2014

Velkommen til arenaen for dialog mellom helsepersonell og IT-folk! Fjorårets konferanse ble fulltegnet, vi har derfor funnet større lokaler i år slik at vi skal kunne ta i mot alle som ønsker å delta. Early bird innen 4. mai

Dyche_Jill

Guruseminar 12. og 13. juni i Oslo

Slik lykkes du med Business Analytics og Data Governance

På årets guruseminar har vi vært så heldig å få tak i Jill Dyche, en ettertraktet foredragsholder og fagbokforfatter. Sammen med kollega Anne Buff underviser Jill i ulike temaer innenfor Business Intelligence og Information Management over to dager og med én samlende rød tråd: Med store ressurser og innsats for å lage løsninger for Business Intelligence, Business Analytics og Master Data Management: Hvordan faktisk lykkes med de initiativene vi setter i gang? VeryEarlyBird: 25. april spar kr. 2800,-

BI-pris_vignett_75x75

Frist for nominasjon: 31. august 2014

Nominer din løsning til BI-prisen 2014

Vi deler ut to priser, en for Beste praksis og en for Innovasjon. Du trenger ikke å spesifisere hvilken pris din løsning skal nomineres. Det avgjør juryen. Nominasjonsfrist er søndag  31. august 2014. Prisen deles ut i Oslo torsdag 30. oktober 2014.

CRM-dagen_200x55

Konferanse 25. september i Oslo

CRM-dagen 2014

Tema for CRM-dagen 2014 er:
CRM gjennom digital kommunikasjon
Organisasjon, Teknologi, Markedsføring, Integrasjon

Free-Matrix-Wallpaper_ingress

50-årsjubileum 16. oktober på Popsenteret i Oslo

Stormaskinen fyller 50 år

Hold av datoen torsdag 16. oktober. Mer informasjon kommer.
 

BI-pris_vignett_75x75

Prisutdeling 30. oktober 2014 i Oslo

BI-prisen

De beste løsningene fortjener oppmerksomhet! Vi deler ut to priser, en for Beste praksis og en for Innovasjon. Prisutdeling i Oslo torsdag 30. oktober 2014.

Prosjekt_ingress[1]

Konferanse 13. november 2014, Thon Hotel Lillestrøm

Prosjekt 2014

Registrer din interesse og få beskjed når mer informasjon er klart.

Nettverksmøter

Personvern

Nettverksmøte 24. april 2014 i Oslo

God praksis for overføring av personopplysninger til utlandet

Produksjon av tjenester i utlandet forutsetter ofte at personopplysninger eksporteres. Offshoring fortsetter å bli en stadig viktigere del av leveransemodellene.

Nordlys

Bodø, 25. - 27. april 2014

Landsmøte 2014

Dataforeningens landsmøte blir avholdt på Rica Hotel Bodø 25. - 27. april 2014.

Sikkerhet_pc_ingress

Nettverksmøte 29.april 2014 i Trondheim

Sikkerhet og brukervennlighet

Er det i det hele tatt mulig å lage løsninger som er både sikre og brukervennlige? Velkommen til nettverksmøte på DIGS i Trondheim.

helse_midt-norge

Nettverksmøte 16. mai 2014 i Trondheim

Spesifisering av IT-systemer

Helse Midt-Norge deler erfaringer fra sitt Økonomi og Logistikkprosjekt og da særlig tilnærming til spesifikasjonsarbeidet

Cloud

Nettverksmøte 22. mai 2014 i Stavanger

IT Pub - Cloud development

Niall Merrigan (Capgemini) and Kristian Hellang (Capgemini) will demonstrate Visual Studio Online with Monaco and Azure Websites.

Kurs

Robertson_James_2013

Kurs 23.-25. april 2014 i Stavanger

Utforming av kravspesifikasjoner i software prosjekter
(3-dagers grunnkurs)

I et softwareprosjekt er det viktig at både kunden, brukerne og utviklerne har en felles forståelse av hva resultatet skal bli. En god kravspesifikasjon skal kunne leses av både brukere og utviklere. 

Kvalitetssikring

Kurs 28. april 2014 i Oslo

IT Kvalitetssikring

Måling av all IT planer og gjenstander, som grunnlag for å motivere til 10 x bedre kvalitet i arbeidet. Lær enkel metode for å måle industriell og økonomisk kvalitet for alle IT-tekniske spesifikasjonsformer inkludert krav, arkitektur, test og kode.

Penger

Kurs 30. april i Oslo

Økonomi for IT-folk

Vi går gjennom gjennom de mest sentrale og grunnleggende økonomiske begreper. 

Kvalitetssikring

2 dagers kurs 5. - 6. mai i Oslo

Lean QA: Smart kvalitetssikring

Lær kraftfulle, enkle og rimelige metoder for å forbedre kvalitetsegenskaper dramatisk og målbart. Vi tar utgangspunkt i IT-systemet eller software-produktets mange interessehavere og deres mangfoldige kvalitetskrav. Du kan forvente dusinvis av praktiske visdomsråd.

Meyer_Torunn_2013

Mai og juni i Oslo, Stavanger og Trondheim

Kurs i presentasjonsteknikk

Vi gjentar suksesskurset for alle som holder foredrag og presentasjoner. Bli bedre ti å presentere og påvirke! NB! KUN   8   PLASSER på hvert kurs!

Velg sted og dato og se fullstendig program:

GTD_ingress

Kurs i mai og juni 2014 i Oslo

Getting Things Done (GTD)

Lær å få mer gjort på kortere tid og blir mer effektiv. Metodikkens utgangspunkt ligger i ikke å oppbevare forpliktelser og idéer i hodet, men å flytte dem til et system du stoler på. ​For deretter å se på systemet ofte nok til å fortsatt stole på det. Velg dato og se fullstendig program:

 

Business Analysis

Kurs 13. - 14. mai 2014 i Oslo

Mastering Business Analysis! Kurs i å mestre forretningsutvikling

Kunnskap om bedriftsøkonomisk analyse er viktig for å kunne gjennomføre virksomhets-endringer og automatisere systemutviklingsprosesser. Slike forretningsanalyser omfatter alt fra å kartlegge virksomheten behov for korreksjoner til å forbedre kritiske forretningsprosesser. Dette krever ulike kombinasjoner av ferdigheter; modellering, systemtenkning med evne til nyskaping og innovasjon, samt kommunikasjonsevner, erfaring fra idé salg m.m.

Suzanne_Robertson

Kurs 13.-15. mai i Bergen

Utforming av kravspesifikasjoner i software prosjekter
(3-dagers grunnkurs)

I et softwareprosjekt er det viktig at både kunden, brukerne og utviklerne har en felles forståelse av hva resultatet skal bli. Kurset har vært arrangert tidligere både i Trondheim, Tromsø og Stavanger i regi av Dataforeningen, og har fått strålende tilbakemeldinger.

Workshop_mini

Workshop 19. mai i Oslo

Scaling Agile and Lean to the Large Enterprise is Possible!

A comprehensive Hands-On Workshop: Every enterprise wants to develop software better, but adopting a methodology which fails to take into account your organization’s context, culture, and regulatory or legacy obligations is usually too risky.

Universell_utforming

Kurs 21. mai i Oslo

Gode nettsider med universell utforming

Vi gjentar suksessen for andre gang!! I kurset får du både praktiske demonstrasjoner, kunnskap om nyttige verktøy og retningslinjer og helt konkrete råd om hva du bør tenke på for at informasjon og tjenester skal kunne brukes av f. eks blinde, bevegelseshemmede og mennesker med lese- og skrivevansker!

Do-Good-Design-2013-edition-book-cover-high-resolution-196x300

Workshop 26. mai i Bergen

UX: Tilgjengelighet på Web med David Berman

Vi er stolte av å presentere David Berman fra Canada til vår workshop om tilgjengelig publisering på web. Tema for workshop'en er: "The New Standard on Accessibility: WCAG 2.0". 

NorHIT-logo_transparent_u_subline1

Workshop 27. og 28.mai 2014 i Tromsø

Arctic Conference on Dual-Model based Clinical Decision Support and Knowledge Management

It is going to be a great opportunity to meet the most relevant figures in the area of health informatics and know the challenges in interoperability and clinical knowledge management we are currently facing.

Team

Kurs 4. september i Oslo

Teamutvikling og kommunikasjon

Kurset tar utgangspunkt i typiske problemstillinger et team eller prosjektgruppe står ovenfor og må løse.
 

Workshop_mini

Kurs 11. september 2014 i Oslo

Kurs i workshopledelse

Slik får du resultater og utbytte fra dine arbeidsmøter! Earlybird: 1. september

Suzanne_Robertson

Kurs 13.-14. oktober i Oslo

Mastering the Requirement Process del 2 (MRP II)

Lær mer om å skrive gode kravspesifikasjoner i vårt to-dagers videregående kurs i utforming av kravspesifikasjoner i softwareprosjekter. Dataforeningen følger opp med del 2 av det meget populære kurset i Utforming av kravspesifikasjoner og hvordan man jobber disse frem.
Gjennomført ”MRP I” er en forutsetning for å melde seg på dette kurset.

ISTQB

Kurs 13.-15. oktober i Oslo

ISTQB Foundation Certificate

Tredagers kurs, med avsluttende eksamen siste dag. Eksamen varer i 75 minutter og er i avkrysningform. Kursholder er Lloyd Roden og kurset vil bli holdt på engelsk.

Suzanne_Robertson

Kurs 15. 17. oktober i Oslo

Utforming av kravspesifikasjoner i softwareprosjekter - MRP I (3-dagers grunnkurs )

I et softwareprosjekt er det viktig at både kunden, brukerne og utviklerne har en felles forståelse av hva resultatet skal bli. Kurset har vært arrangert tidligere både i Trondheim, Tromsø, Bergen, Stavanger og Oslo i regi av Dataforeningen, og har fått strålende tilbakemeldinger.

Arkitektur

Kurs 21.-24. oktober 2014 i Trondheim

TOGAF 9.0 Foundation & Certification

Få grunnleggende og detaljert kunnskap innen TOGAF 9. Earlybird: 15. august.