Rosing Prisutdeling

22. november 2011 Av: Cille B. Gjørtz
Mandag 21. november delte vi ut Rosing-priser i følgende kategorier: Årets Toppleder, Kreativitetsprisen, IT-sikkerhetsprisen, Smart IT, Årets Nettsted og Brukervennlighetsprisen. Her ser du vinnerene.


Årets Toppleder: Nils Øveraas, Accenture

I sin globale rolle er Øveraas ansvarlig for å levere Accentures målsetning om å sikre at 250,000 personer i u-land blir gitt muligheter til enten jobb eller til å starte egen bedrift som en del av FNs tusenårsmål. 

I tillegg har han etablert et av de mest omfattende sommerjobbprogrammene i Norge der Accenture tar imot over 50 studenter hver sommer.

Accenture Norge har vært ansvarlig for gjennomføring av store endringsprogrammer med stor betydning for det norske samfunnet både i privat og offentlig sektor og har konsistent levert gode resultater gjennom hans lederperiode.
 


Kreativitetsprissen: One2Touch

Et produkt i verdensklasse, skal vi tro juryen.

One2touch har utviklet et unikt nytt tastatur for mobile enheter, som er verdens første trådløse og batteriløse tastatur!

Kjerneteknologien i tastaturet er fleksibilitet, og brukeren kan tilpasse det etter behov.

Disse egenskapene gjør det særlig interessant innen helse- og næringsmiddelindustrien, der kravene til hygiene er stort.


IT sikkerhetsprisen: HDD - High Density Devices

HDDPrisen gis selskaper som tilbyr sikkerhetsløsninger med avanserte, nyskapende og grensesprengende løsninger.

HDD lanserte tidlig i år Crypto Adapter som krypterer eksternt lagrede data blant annet på USB-sticks og eksterne disker på en enkel måte.

Crypto Adaper benyttes av både forsvar og myndigheter så vel som i det kommersielle markedet, både i inn- og utland.


 


Smart IT: Seevia

Juryen mener Seevia er en miljøvennlig og unik tjeneste som kan spare miljøet for CO2-utslipp ved å ta i bruk videokonferanse i større grad enn hva vi gjør i dag.

Tjenesten er utrolig enkel, og Seevia bidrar dermed til å eliminere den største barrieren for å ta i bruk mer videokonferanse noe som kan føre til en samfunnsøkonomisk besparelse på 326,8 millioner kroner hvert år.


Årets Nettsted: NKI.NO

Når en virksomhet skal selge læring på nett blir gode nettsider kanskje enda viktigere.

NKI.no gir et umiddelbart profesjonelt og seriøst inntrykk, uten at de har falt i den tradisjonelle ”corporate look and feel”-fellen, mener juryen.

NKI viser evne til å prioritere, og å prioritere vekk. Resultatet er tydelige budskap og intuitive innganger. 


Brukervennlighetsprisen: DIB

Vinneren av årets pris har lykkes med å skape en løsning som har forenklet hverdagen betydelig for sine brukere.

Gjennom planmessig arbeid med brukervennlighet og interaksjonsdesign har Dib klart å lette tilgangen til et omfattende datamateriale, og gjennom å lytte til brukerne har de utviklet et produkt som nøye ivaretar deres behov.

 

Jon S. von Tetzchner vant Rosing-Akademiets Hederspris.

blog comments powered by Disqus