Frokostmøte 24. oktober i Oslo Kick-off for nettverket Fremtidens digitale borger

Er du opptatt av teknologi og hvordan den vil påvirke den oppvoksende generasjon? Da skal du bli med på dette frokostmøtet.

arrangeres av Darija Sapozenkova-Hauge og resten av fagfolkene fra faggruppen Fremtidens digitale borger

Ordinær pris: Gratis for alle Meld på
Hvis du vil delta på møtet fysisk eller digitalt, trykk på: «Meld på» knappen litt lenger opp på siden. Lenke til streaming kommer på e-post. Streaming varer 09:00-10:00. her: https://rebel.webex.com/meet/katherine

Om nettverket Fremtidens digitale borger

Våre barn og unge vokser opp i en verden som er radikalt forskjellig fra den vi vokste opp. En verden med vidunderlige muligheter og skremmende farer. Som foreldre, lærere, politikere, forskere, teknologer og samfunnsinteresserte undres vi på hvordan teknologien former fremtidens digitale borger. Vi har ikke svarene på hvordan samfunnet, skolene og næringslivet bør bidra til at barna i dag vokser opp som den beste versjonen av seg selv. Vi vet ikke en gang hva som er de riktige spørsmålene. Men vi tror vi kan lære mye av å komme sammen og dele muligheter, frykt og håp for teknologiens rolle i utdanning og oppvekst.

Frokostmøte: Teknologi som en arena for barnas kreativitet

Faggruppen Fremtidens digitale borger inviterer til sin første nettverkstreff. Vi ønsker å invitere alle som har interesse for teknologiens utfordringer, muligheter og farer i barns oppvekst og utdanning. På vårt første frokostmøte vil du høre Torgeir Waterhouse snakke om det digitale menneske. Torgeir er partner i Otte og en av grunnleggerne av Lær Kidsa Koding. De har skapt et nasjonalt nettverk for kodeklubber som har blitt en fritidsaktivitet for tusenvis av barn og vært en viktig pådriver for å få programmering inn i skolen. Du vil også høre om digital inkludering ved Kristin S. Fuglerud. Kristin er sjefsforsker i Norsk Regnesentral og førsteamanuensis II ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun jobber med digital inkludering og universell utforming av IKT. Hun er opptatt av at alle elever får like muligheter til å bruke trygge teknologiske løsninger og læremidler.

Men det viktigste for oss er å få høre hvilke tanker du brenner inne med. Vi vil avslutte frokostmøte med en kort og effektiv debatt for å forme temaet og formatet for fremtidens treff i nettverket for Fremtidens digitale borgere.

Vi ønsker å vite dine tanker rundt tema. Delta i en kort undersøkelse her det tar ca 3 minutter):

Obs! Dette er ikke en påmelding. Hvis du vil delta på møtet, trykk på: «Meld på» knappen litt lenger opp på siden.

Program:

08.30 Frokost og mingling
09.00 Om nettverket Fremtidens digitale borger — Darija Sapozenkova-Hauge
09.15 Det digitale menneske eller menneske og det digitale? — Torgeir Andrew Waterhouse
09.35 Digital inkludering — Kristin Fuglerud
09.50 Oppsummering og debatt
10.00 Avslutning

Foredragsholdere:

Påmelding nettverksmøte

Meld deg på Dataforeningens nettverksmøte her.

Deltaker

Navn(Påkrevd)