Event 11. januar i Oslo Innsiktsprisen for 2023

DNDs pris for løsninger med bruk av data, maskinlæring og analyse i sentrum.

arrangeres av Magali Børsum og resten av fagfolkene fra faggruppen BI & Analytics

Medlempris: Gratis Ordinær pris: Gratis Meld på

Er du like innovativ som Aker BP?

Har du en dataløsning som skaper innsikt og verdi? Bistår løsningene viktige forretningsprosesser i virksomheten? Ikke nøl med å dele konseptene med oss i Dataforeningen! Gjennom Innsiktsprisen trekker vi frem virksomheter som forstår seg på og ønsker å fronte smarte og verdifulle dataløsninger.

I januar 2024 er det fjerde gang Dataforeningen kårer en vinner av Innsiktsprisen (en videreføring av BI-prisen som startet i 2009). Fjorårets vinner av Innsiktsprisen ble Aker BP. Det kjente selskapet involverte brukerne for å designe gode løsninger av store datamengder og klarte dermed å skape tillit til maskinlæring. Aker BP vil erstatte manuell tolkning av brønndata med automatiserte systemer. Det bidrar til forutsigbarhet og konsekvent bruk av brønndata. Dermed kan de dyktige medarbeiderne settes til å gjøre andre, krevende oppgaver.

Aker BP ble ved fjorårets kåring utfordret av tre sterke løsninger i finalen; TINEs nye informasjonsportal som samler all kommersiell informasjon på ett sted. Postens ETA-tjeneste som benytter seg av maskinlæring for å forutsi når en pakke kommer fram ved bestilling. International Federation of Red Cross (IFRC) som har utviklet et system som tolker tekstdata fra tusenvis av månedlige feltrapporter fra IFRCs egne nasjonale Røde Kors-/Halvmåne-foreninger.

Også i år satser vi på at innovative bedrifter, som har plassert bruk av data, maskinlæring og analyse i hjertet av løsningene, sender inn sine bidrag. Alle vil bli vurdert av en faggruppe som nominerer finalister. På den store finaledagen vil en profesjonell jury stille spørsmål til finalistene og sammen med publikum stemme frem sin favoritt.