Kurs 19. - 21. november i Oslo Mastering the Requirements Process (MRP I)

I et softwareprosjekt er det viktig at både kunden, brukerne og utviklerne har en felles forståelse av hva resultatet skal bli. Lær utforming av kravspesifikasjoner fra én av de beste: Suzanne Robertson fra Volere.
(NB: Antall plasser er begrenset til 24)

Suzanne Robertson

arrangeres av Suzanne Robertson og er en del av serien Kurs

Medlempris: 14900,00 eks.mva. Meld deg på før 16. oktober og spar kr. 1 000,- Ordinær pris: 15800,00 eks.mva. Meld deg på før 16. oktober og spar kr. 1 000,- Meld på

Utform gode kravspesifikasjoner

En god kravspesifikasjon skal kunne leses av både brukere og utviklere. Alle må på forhånd forstå hva som skal bli det endelige produktet. På den måten sparer man seg for mange ergrelser, forsinkelser og kostnader underveis. Mer fornøyde brukere og færre endringer etter lansering er også en følge av en god og komplett spesifikasjon.

 • Hvordan finner du de kravene kunden ikke vet at han har?
 • Hvordan vet du at prosjektdeltagerne ikke misforstår hverandre?
 • Hvordan avdekker du hull i kravspesifikasjonen?

Målgruppe:

Prosjektledere, rådgivere, prosjekteiere, kravstillere fra forretningssiden.
På de tidligere kursene har det vært en overvekt av deltakere fra systemutviklingsselskap. Kurset er like viktig og passende for de organisasjonene som kjøper softwaresystemer eller større tilpasninger i eksisterende systemer. Organisasjoner som jevnlig kjøper systemutviklingstjenester kan med fordel gjøre deler av kravinnsamlingen selv.

Erfaringsbasert modell

Volere kravspesifikasjonsmodell er utviklet av James og Suzanne Robertson gjennom mange år med erfaring fra hundrevis av prosjekter. Volere betyr å ville eller ønske, og modellen legger vekt på å beskrive brukerens krav i termer som er forståelige for brukeren, samtidig som det er presist nok til å danne grunnlag for design og test av et softwaresystem. Ved å bruke modellen sparer man seg dermed for misforståelser og uklarheter, og dette bidrar til å lage bedre systemer raskere og billigere. Les mer om modellen på volere.co.uk

Her er kommentarer fra noen av de tidligere deltakerne på kurset MRP1:

 • «god mix av teori og praktiske øvelser»
 • «Mega-viktig, inspirerende og gøy!»
 • «Materiellet vi fikk utdelt vil komme til nytte i min jobb»
 • «en strukturert A-Å oppsummering av the requirements process«
 • «det beste ved kurset var kurslederen, Suzanne Robertson og hennes kunnskaper»
 • “Absolutely fantastic course, will be extremely useful for me.”
 • «riktig antall kursdeltakere» (max 24)
 • «Anbefales!»

For påmelding: Se gul knapp til høyre på siden eller send en epost til ragnhild@dnd.no

Program:

Det er mange praktiske øvelser underveis; gjennom kurset arbeider vi med ett konkret prosjekt slik at det er klart hvordan dette skal gjøres i praksis. Teknikkene vi benytter kan overføres til alle miljøer, inkludert kravspesifikasjoner i Smidige prosjekter.

Foredragsholdere: