Nettverksmøte 28. mars i Oslo Tech-frokost: Hvordan trene på cyberangrep?

De fleste bedrifter har satt cybersikkerhet og beredskap høyt på agendaen den siste tiden. Det innebærer at man også burde trene de ansatte på et mulig cyberangrep. Men hvordan skal man rigge en troverdig øvelse? Og hva skiller store virksomheter fra små?

arrangeres av DND

Ordinær pris: Gratis Meld på

Denne morgenen får vi besøk av to eksperter. Tale Sundlisæter jobber i Telenor Norge Cybersecurity Operations og er leder for Øvelse Bukkesprang 2023; Norges største tverrsektorielle øvelse i digital hendelseshåndtering. Hun vil fortelle hvordan de gjennomfører øvelsen og hvordan deltakerne øver i «live» infrastruktur med tekniske spor etter simulerte trusselaktører av høyst reell karakter.

Erlend Andreas Gjære i Secure Practice vil fortelle hvordan man kan holde cybersikkerhets-øvelser for mindre virksomheter. Han er opptatt av at digital sikkerhet handler minst like mye om mennesker som teknologi, og har vært borti de fleste problemstillinger som angår sikker praksis i folk sin arbeidshverdag.

Start dagen med frokost sammen med Digital Norway og Dataforeningen i 16. etasje på Rebel-huset 28. mars. Dørene åpner med frokost og kaffe fra kl. 08:30. Det faglige innholdet starter kl. 09:00 og er ferdig kl. 10:00.

Tale Sundlisæter – Telenor Norge Cybersecurity Operations

Tale er leder for Øvelse Bukkesprang 2023. Hun har mastergrad i Teknisk Kybernetikk fra NTNU og doktorgrad i International Relations fra University of St. Andrews. Sundlisæter har erfaring med trusselanalyse på strategisk, operativt og taktisk nivå. Hun kom til Telenor Norge fra Forsvarets Etterretningstjeneste og har tjenestegjort i internasjonale operasjoner i Afghanistan og Midt-Østen.

Erlend Andreas Gjære – Secure Practice

Erlend er spesialist på sikkerhet og folk, og medgründer i Secure Practice, som utvikler og leverer skytjenester for bedre cybersikkerhetsarbeid til mer enn 500 virksomheter. Digital sikkerhet handler nemlig minst like mye om mennesker som teknologi. Med erfaring fra både store og mellomstore bedrifter, inkludert flere år som forsker innen IT-sikkerhet og personvern, og nå som leder i en innovativ teknologibedrift, har Erlend vært borti de fleste problemstillinger som angår sikker praksis i folk sin arbeidshverdag. Målet hans er å gjøre sikkerhet til noe positivt som alle kan bidra til, gjennom felles innsats mot cyberkriminalitet.

Foredragsholdere: