22. juni i Trondheim Veien til en datadrevet organisasjon – erfaringer fra 4 år i Statens vegvesen

Bli med på en spennende og lærerik morgen hvor vi utforsker erfaringene etter fire år med å gjøre Statens vegvesen til en datadrevet virksomhet!

arrangeres av Linn Siri Overaae og resten av fagfolkene fra faggruppen Trondheim Agile

Medlempris: Gratis Ordinær pris: Gratis Meld på

Våren 2019 startet prosjektet «Stordataplattformen Saga» opp i Statens vegvesen, med 5 personer og et svært så ambisiøst mål om å gjøre etaten datadrevet. Fire år senere har innsatsen ført til en egen data-, innsikts- og analyseavdeling med over 35 ansatte og innleide, og ambisjoner om ytterligere dobling i løpet av ett år. Samt at vi har gjort en smart analyse eller to 😊

I løpet av foredraget vil Lars Meisingset, en erfaren produkt- og dataleder og smidigentusiast, dele innsikter fra reisen.

Du vil få innblikk i hvilke utfordringer vi har møtt, hvordan vi har unngått fallgruver og hvilke lærdommer vi har tatt med oss på veien. Du vil få noen svar på spørsmål som: Hvorfor bør din organisasjon bli datadrevet? Hvordan kan du utvikle en effektiv datastrategi – og hvordan ser Vegvesenet sin ut? Hva er verdien av en dataplattform, og når bør du bygge den? Hvordan kan innsatsen organiseres, og hvilke fagdisipliner trengs når?

Innlegget er åpent for alle, uavhengig av teknisk kompetanse. Det vil bli presentert med et fokus på eksempler og erfaringer fra Statens vegvesen, bygget på relevant litteratur og praksis fra andre ledende organisasjoner.

Møt opp tidlig og nyt en deilig frokost fra Godt Brød sammen med andre deltakere! Etter foredraget vil det også være tid til videre spørsmål og diskusjon.

Ikke gå glipp av denne muligheten til å lære av Statens vegvesens og Lars sine erfaringer og ta med deg verdifulle lærdommer til din egen organisasjon!

Lars Meisingset er en erfaren produktleder og smidigentusiast med lang erfaring med å lede produktteam, som de siste 4 årene har beveget seg inn i data og analyseverdenen. Han har rollen som fagdirektør for dataprodukter i enhet for data, innsikt og analyse i Statens vegvesen frem til 01.08, og vil etter det begynne som konsulent hos Kantega i Trondheim i november.

Program:

08.00 08:30 Kaffeprat og frokost
08.30 09:30 Faglig innhold med søtbakst og mer kaffe
09.30 10:00 Spørsmål og diskusjon - vi fortsetter praten for de som vil og har tid

Foredragsholdere: