Ukens ildsjel: Cathrines «masterplan»

«Jeg vil ha en jobb hvor jeg kan legge meg om kvelden og vite at jeg har gjort en forskjell», sier Cathrine Andersen. Her er ukens ildsjel.

Cathrine Andersen (28) har på få år svingt seg opp fra nytilsatt i Cisco til globalt kundeansvar. I tillegg er hun svært aktiv i Dataforeningen. — Foreningen er mer aktuell enn noen gang, sier hun.

Cathrine Andersen, ildsjel.

Cathrine er den første ut av en serie profiler av svært engasjerte medlemmer i Dataforeningen.

Cathrine og DND

— Hva betyr Dataforeningen for deg?

— Faglig nettverk og kompetanseheving.

— Hvilken komité, styre eller faggruppe er du engasjert i?

— Jeg sitter i styret i Sørøst, og er også en del av programkomiteen for Software.

— Hvorfor engasjerer du deg?

— Jeg engasjerte meg i all hovedsak for å bygge meg et faglig nettverk i Norge etter mange års utenlandsopphold. Nå ser jeg også hvor omfattende DND er og ikke minst hvor viktig den jobben er.

Digitaliseringståka

— «Digitaliseringståka» er en realitet for stadig flere, både i og utenfor IT, og eventene, kursene, seminarene, innhold og den faglige tyngden innad i DND har utrolig stor verdi for mange.

«Den faglige tyngden innad i DND har utrolig stor verdi for mange.»

Cathrine Andersen, Cisco

— Hva mener du med digitaliseringståka?

— Alle snakker om digitalisering, men ingen vet hva riktig hva det er.

— Hva er det da?

— Bra du spør! På engelsk skiller de mellom digitizing og digitalization. Det gir et mer nyansert bilde av digitalisering, som det norske språket ikke helt har klart å videreformidle.

Les også: Fra digitisering til digitalisering

Opp og frem

— Hva er dine forventninger til foreningen?

— Mine forventninger til DND som en helhet er at vi skal være uavhengige, åpne, rause, faglige dyktige og gode rådgivere.

— Hva er viktig nå?

— Tverrfaglighet er kjempeviktig. Etterhvert som mer og mer blir digitalisert innenfor en rekke ulike sektorer, er tverrfaglighet mellom offentlig og privat, IT faglært og praktiker, helt nødvendig.

— Hva vil du bidra med?

— Jeg ønsker at vi får DND opp og frem. Vi er sannsynligvis mer aktuelle enn noen gang, men vi sliter litt med kommunikasjonen og synligheten mot de yngre generasjonene. Det hadde vært gøy å få være med å sørge for at vi blir enda mer synlige.

Ferskt kjærlighetsforhold

— Hva er ditt forhold til faget?

— Jeg jobber til daglig med teknologi, men min kjærlighet til teknologi er relativt fersk og umoden. Under mine masterstudier fikk jeg «a-ha»-opplevelsen at teknologi er det som kommer til å skille bedrifter med suksess fra de som feiler i den fjerde industrielle revolusjonen.

«Teknologi er det som kommer til å skille bedrifter med suksess fra de som feiler.»

Sosial agenda

— Fortell om noe du har oppnådd i DND.

— Tja, jeg var med på å arrangere den første Software After Dark – Event etter dag 1 på Software med en ren sosial agenda. Målet var å styrke oppunder nettverksbygging og det at Software er en møteplass for likesinnede og gi litt ekstra plass for de gode samtalene.

— Jeg har ofte blitt overrasket over hva som bor i folk. Det er så utrolig mye kompetanse gjemt i Dataforeningen. Og det er veldig mye erfaring og stor raushet med å dele den. Slike oppdagelser gjør man gjerne først i en sosial setting – «After Dark».

Cathrine og karrieren

Bare 28 år gammel kan Cathrine Andersen allerede skilte med globalt kundeansvar i den internasjonale teknologigiganten Cisco. Hun er global account manager for en internasjonal telekom-kunde.

— Jeg startet karrieren min Ciscos graduate program i Stockholm, forteller hun.

— Etter endt program fikk jeg jobb i Cisco København. Der jobbet jeg med kunder i det norske privatmarkedet. I 2017 fikk jeg tilbud om en stilling i Norge. Etter en kort periode med ansvar for partnere, fikk jeg muligheten til å håndtere Managed Service Provider-segmentet i privat sektor.

— Dette var det som ga meg springbrettet til stillingen jeg har i dag, Global Account Manager i Cisco, med ansvar for en stor operatør på global basis.

— Du har ikke høydeskrekk, akkurat?

— He-he, nei, jeg har vel ikke det. Jeg har hoppet i strikk fra 111 meter. Jeg har også hoppet i fallskjerm, og jeg gjør gjerne begge deler igjen.

Cathrine om Cathrine

— Hvordan vil du beskrive deg selv?

— Positiv, engasjert og utadvendt.

— Hvordan vil fagkolleger beskrive deg?

— He-he, kanskje positiv, engasjert og utadvendt? 🙂

— Hva brenner du for?

— Dagens utfordringer som teknologi kan løse. Da tenker jeg på alt fra bærekraft, samfunnsutvikling, klima, miljø og velferd. Vi bruker veldig mange timer på jobb. Jeg ønsker at noe av karrieren min skal brukes på de store utfordringene vi står ovenfor.

— Hvordan kan det du jobber med i Cisco bidra til å skape en bedre verden?

Konnektivitet er jo et viktig stikkord. Når naturkatastrofer rammer har Cisco et eget team som reiser ned setter opp grunnleggende infrastruktur. Under flyktningekrisen var det mangel på leger som kunne rett språk. Da satte Cisco opp videokonferanser med tolk slik at pasientene kunne få medisinske spørsmål og svar på sitt eget språk.

— Dette er bare noen eksempler. Cisco gjør enormt mye innen cyber security, smarte byer, IoT og ikke minste er det et selskap som gir mye tilbake til ulike samfunn.

Veien videre

— Hvor går veien videre?

— Det er vanskelig å svare på. Verden endrer seg så utrolig raskt, og hvem vet vel lenger hvordan ting ser ut om bare fem eller ti år?

— Jeg har et bredt mål i sikte, en slags «masterplan»: jeg vil oppnå en jobb hvor jeg kan legge meg om kvelden og vite at jeg har gjort en betydelig forskjell, innenfor noe som betyr noe for verdenssamfunnet, så får vi se hvordan veien dit blir.

— Ser du noen hindringer?

— Hindringer? Nei. Utfordringer som jeg kan komme bedre ut av på andre siden? Ja.

«Jeg vil […] legge meg om kvelden og vite at jeg har gjort en betydelig forskjell, innenfor noe som betyr noe for verdenssamfunnet, så får vi se hvordan veien dit blir. »

Cathrine Andersen

— Hvem vil du gjerne se profilert i en fremtidig ildsjelprofil?

Fiona Marie Ring Østensvig, fordi jeg synes hun er en inspirerende dame, med mye engasjement og solid faglig bakgrunn. Hun er et godt forbilde, inspirerende, engasjerende og faglig dyktig, og speiler godt hva DND er.

Møt flere av Dataforeningens ildsjeler her. Har du tips til ildsjeler? Bruk skjemaet under.

Tips

For å tipse redaksjonen om saker, mennesker eller annet.

  • Hva handler det om og hvorfor er det viktig?