Innsiktprisen 2023 Er du like innovativ som Aker BP?

Vi håper at innovative bedrifter, som har plassert bruk av data, maskinlæring og analyse i hjertet av løsningene, sender inn sine bidrag.

I januar 2024 er det fjerde gang Dataforeningen kårer en vinner av Innsiktsprisen (en videreføring av BI-prisen som startet i 2009). Fjorårets vinner av Innsiktsprisen ble Aker BP. Den kjente industrivirksomheten involverte brukerne for å designe gode løsninger av store datamengder og klarte dermed å skape tillit til maskinlæring. Aker BP vil erstatte manuell tolkning av brønndata med automatiserte systemer. Det bidrar til forutsigbarhet og konsekvent bruk av brønndata. Dermed kan de dyktige medarbeiderne settes til å gjøre andre, krevende oppgaver.

Hvem mener du bør være finalistene til Innsiktsprisen 2023?

Aker BP ble ved fjorårets kåring utfordret av tre sterke løsninger i finalen; TINEs nye informasjonsportal som samler all kommersiell informasjon på ett sted. Postens ETA-tjeneste som benytter seg av maskinlæring for å forutsi når en pakke kommer fram ved bestilling. International Federation of Red Cross (IFRC) som har utviklet et system som tolker tekstdata fra tusenvis av månedlige feltrapporter fra IFRCs egne nasjonale Røde Kors-/Halvmåne-foreninger.

Også i år satser vi på at innovative bedrifter, som har plassert bruk av data, maskinlæring og analyse i hjertet av løsningene, sender inn sine bidrag. Alle vil bli vurdert av en faggruppe som nominerer finalister. På den store finaledagen vil en profesjonell jury stille spørsmål til finalistene og sammen med publikum stemme frem sin favoritt.

Her kan du sende inn ditt bidrag!

Tilbakeblikk fra Innsiktsprisen 2023.