Rosing Coding Challenge: Even er Norges beste javaprogrammerer

5. mai var det finale i norgesmesterskapet i javaprogrammering, Rosing Coding Challenge. Blant 185 deltakere og 15 finalister, var det Even Bruvik Frøyen fra Sopra Steria som stakk av med seieren.

Even Frøyen ble tett fulgt av studenten Andreas Storesund Madsen (22), fra Moss og seniorutvikler Lars Lønne (36) fra Oslo, som kom på henholdsvis andre og tredjeplass.

Det ble også kåret vinnere av deloppgavene fra partnerne. 2 av de 3 beste, Even Frøyen og Lars Lønne, vant også hver sin deloppgave. I tillegg vant Didrik Jonassen (30), fra Oslo, Frank Karlstrøm (45), fra Sandnes, og Torbjørn Knutsen (33) fra Asker.

Glad og overrasket

Even Frøyen

Even Bruvik Frøyen, som er fra Oslo, er glad og overrasket over å bli utpekt til Norges beste javaprogrammerer.

— En overraskelse, absolutt, men en velkommen en. Det er stort å vinne i en slik konkurranse, med så mange flinke motstandere, sier Frøyen.  

Generalsekretær i Dataforeningen, Christian Torp, er imponert over Frøyens innsats.

—Jeg vil gratulere Even som løste alle oppgavene på en eksepsjonell måte. I tillegg viste han også gode egenskaper innen bærekraft, etikk, personvern, universell utforming og sikkerhet. Det var viktige forutsetninger da vinneren skulle kåres, sier Torp.

Tøff konkurranse

Etter at skåren fra kodeoppgavene ble talt opp, hadde tre finalister samme skår. Vinneren ble derfor kåret i finalen, med hjelp av en faglig quiz. Torp synes det var positivt med så mange dyktige deltakere:

— Det er utrolig moro at nesten 200 java-entusiaster hadde valgt å teste sine ferdigheter på oppgavene i Rosing Coding Challenge. De 15 finalistene gjorde alle en utmerket jobb, og jeg må derfor få gratulere alle 15, sier Torp.

Fem samarbeidspartnere

Rosing Coding Challenge er et dugnadsprosjekt initiert av Dataforeningen, og med fem norske virksomheter som partnere: Bouvet, DNB, PatientSky, Storebrand og Sopra Steria. Testplattformen som ble brukt i konkurransen, ble levert av Greps. Plattformen støttes av og kjøres i Microsofts skybaserte tjenester.

Torp mener det gode samarbeidet mellom partnerne bidro til suksess:

— Alle partnerne har alle bidratt med oppgaver som er mest mulig relevant for den type utfordringer programmerere vil møte i det «virkelige» livet. Konkurransen hadde derfor ikke vært mulig å gjennomføre uten dette dugnadsarbeidet, sier Torp

Håper på gjentakelse

Det ble kåret en vinner på hver av de fem partneroppgavene, og deltakerne med best samlet skår gikk videre til finalen. Even Bruvik Frøyen synes det var gøy med ulike typer oppgaver:

— Oppgavene fra partnerne var veldig spennende. Men også teorioppgavene var interessante, ettersom de krevde både kunnskap og refleksjon, sier Bruvik Frøyen, som håper at konkurransen blir en tradisjon:

— Jeg håper konkurransen gjentar seg til neste år, med erfaringer fra gjennomføringen i år, og enda flere deltagere. Slik kan vi få løftet frem de gode javaprogrammererne vi har i Norge, sier Bruvik Frøyen.

Bruvik Frøyen feiret seieren hjemme med familien i går kveld, men en større feiring må vente.

—Det er vanskelig å feire ordentlig i disse dager, men når situasjonen normaliserer seg, skal jeg ta en kveld for å feire ute med venner. Det er morsomt å ha noe å se frem til, sier han.

Se opptaket av finalen