Totalt 19 av 40 segmenter avklart: Fremsynt til jul?

Flere segmenter i prediksjonsturneringen ble avklart de siste dagene før jul. Scoring er gjennomført og resultatlisten er oppdatert. Hvordan ligger du an?

«berntlouis» kan feire jul på toppen av resultatlisten, med en knapp ledelse på «sticky_per». De har et snitt på 74,47 og 73,47 poeng. De leder også på totalscore med henholdsvis 1415 og 1396 poeng.

«Apekatten» har nå et snitt på 45,32 poeng og ligger på 52.plass!

Den imaginære spilleren, som kun baserer seg på tilfeldigheter, (terningkast/randomgenerator) har hatt flaks i flere runder, og har nå over 200 deltakere bak seg på resultatlisten.
Du kan se din totalscore og snittscore ved å velge «Vis ledertavlen» i menyen.

Lakseprisen mot «all-time-high»

Norge eksporterer sjømat for over 100 milliarder kroner i 2019, hvorav mesteparten er oppdrettslaks. Dette er så viktig for nasjonaløkonomien at SSB ukentlig kunngjør kiloprisen for norsk laks til eksport.

I november ba vi deltakerne forutsi kiloprisen på lille juleaften. I følge SSBs siste tilgjengelige oversikt var den 68,76 kr, avrundet til 69 kr. Dette var opp 17% fra året før og opp 8% fra forrige uke.

Snittprediksjonen blant alle deltakere i Fremsynt var 63,37 kr/kg.

Andre segmenter som nylig er avklart:

Telenor vraket Huawei for utbygging av 5G-nettet. Det var ikke overrraskende for de fleste Fremsynt-deltakere: Kun 15% (vektet) hadde tro på at Telenor ville velge Huawei nå.

Bruk av elsparkesykler er fortsatt ikke regulert i andre norske kommuner enn i Trondheim, men flere har varslet at slik regulering vil komme i 2020.

Det nye skoleadministrative systemet VIS er under innføring i Akershus/Viken. Men fortsatt er det feil og mangler. Skoleledere og lærere betegner situasjonen som «alvorlig». Leverandøren sier det vil ta opptil 2 år før systemet er ferdig.

Flere segmenter vil bli avklart i romjulen og ved nyttår. I midten av januar kommer 10 nye prediksjonsoppgaver.

Følg med på årets nyttårstaler!
Vil Kongen eller Statsministeren nevne «kunstig intelligens»?

Dette spurte vi om i august, og svarene fordelte seg slik (vektet):

  • 25% mener at BEGGE vil nevne KI
  • 9% mener at KUN KONGEN vil gjøre det
  • 33% mener at KUN STATSMINISTEREN vil gjøre det
  • 33% mener at INGEN av dem vil nevne KI i sin tale

Har du lyst til å bli med i Fremsynt?

Du kan melde deg på når som helst. Neste runde åpner 14. januar. Poengberegningen viser både totalscore og snittscore for de rundene du har deltatt i, så du kan alltid sammenligne deg med kolleger/venner og andre som deltar.

Her er en snarvei til spillet

Her kan du lese mer om spillet

«Som en avansert quiz, hvor ingen vet svaret når spørsmålet stilles, for alle svar ligger i fremtiden!»

Kontakt oss på fremsynt@dnd.no dersom du vil ha hjelp eller har forslag til nye prediksjonsoppgaver!