Ukeklikk 38, 2023 Nye nettverk: HR-tech, IT-ledelse, IT-juss. Pluss Dylan, søppel og AI

Mot slutten av året er det morsomt å konstatere at engasjementet blant ildsjelene i Dataforeningen fortsatt koker. Nye nettverk etableres, gamle nettverk fornyes.

Vi drar i gang to nye nettverk og fornyer et eksisterende. Les videre hvis du er opptatt av HR-teknologi, jobber som leder i IT eller er en av de som må/vil forstå hva og hvordan en IT-person manøvrerer i et stadig mer komplisert juridisk landskap.

Og hvis du lurer på hva Bob Dylan, AI og søppel har til felles, les vårt intervju med Peter Aiken – som du også kan møte på Make Data Smart i Bergen neste uke.

Faggruppe for HR-teknologi

Torsdag 30. november etableres en rykende fersk ny faggruppe i Dataforeningen. Det skjer i Bergen, men faggruppen er åpen for medlemmer fra hele landet.

Joakim Auflem Eriksen

Det er HR-teknologi som er temaet for den nye gruppen. En av de drivende entusiastene for å få dette i gang er Joakim Auflem Eriksen, som til daglig jobber med HR-teknologi i Equinor.

Så langt ser det ut som noen av de største og mest HR-teknologisk modne virksomhetene i Norge blir med i styret.

Er du interessert i å nettverke med HR-teknologer skal du være i Bergen den 30. november til frokostmøte hos Equinor.

Praktiske detaljer og påmelding her.

Møt Strategisk IT-nettverk (SnIT)s nye leder

Et av Norges lengstlevende nettverk for IT-ledere fornyer seg. SnIT – Strategisk nettverk for IT-ledere – ble startet i 2018, og har samlet et lite, eksklusivt antall IT-ledere til gode, faglige samtaler og nettverksbygging jevnlig gjennom disse årene. 

Nå mot slutten av 2023 har vi sett på hvordan vi kan utvikle SnIT videre. Det faller sammen med at nettverkets leder, Geir Pedersen, har valgt å trekke seg ut.

Da vi vurderte hvem som kan være den rette personen til å ta dette nettverket videre, var det ett navn som skilte seg ut. Det vi kan si med høy grad av sikkerhet er at du vet hvem vedkommende er, og du vil antagelig oppleve det som svært positivt å være en del av et nettverk ledet av denne personen. 

Mer får du ikke vite om hvem det er før nettverksmøtet mandag 27. november.

Dette er et åpent møte hvor eksisterende og potensielle nye medlemmer kan bli kjent, med hverandre og hva nettverket er og kan bli.

Antallet plasser i nettverket er svært begrenset, og vi «screener» til en viss grad hvem vi tar inn. Det er også begrenset plass på det åpne møtet mandag. Send en mail til paal@dnd.no om du tenker at du bør være invitert.

Nettverk for IT-jus

Øyvind Eidissen

GDPR, Åpenhetsloven, cybersecurity, kontraktsjuss, skytjenester, AI Act … nei, dette er ikke bare stikkord fra de svette drømmene dine, det er også stikkord for temaer som vil være aktuelle i vårt nye premium nettverk, IT-jus i praksis.

Nettverket ledes av to skarpskodde advokater og partnere fra advokatfirmaet Schjødt – Øyvind Eidissen og Inge Brodersen.

Som for SnIT, er IT-jus et nettverk hvor vi tar inn et begrenset antall medlemmer (maks 30) for ett år av gangen.

Nysgjerrig på om dette er noe for deg? Bli med på vårt åpne frokostmøte og kickoff for nettverket.

Det skjer om morgenen den 7. desember.

Les mer om nettverket her eller gå rett til påmelding her.

PS. En annen av våre faggrupper, IT-kontrakter, er også aktuell i disse dager med den årlige IT-kontraktsdagen. Les mer om den her eller gå rett til påmelding her.

Smarte data i Bergen

Mia Landsem

Som du kanskje har registrert har Oslo-suksessen Make Data Smart fått avleggere både i Trondheim og Bergen. Forrige uke stod blant mange andre den etiske hackeren Mia Landsem på scenen og snakket om at det ikke bare er data som trenger å bli smarte. Folk kan ha nytte av litt mer smarthet også. Les intervjuet her.

Neste uke er det Bergen sin tur til å være vertskap for konferansen. DND Vest har fått tak i en internasjonal storhet til å både starte og avrunde dagen. Peter Aiken er ekspert i data management med mer enn 35 års erfaring. Vi har intervjuet ham, og om du vil kose deg litt med god lesning du kan lese med faglig god samvittighet denne helgen, leser du Herman Bergs svært lesverdige intervju med Peter Aiken. Aikens refleksjoner toucher innom både kunnskapsarbeidere, kunstig intelligens, Bob Dylan og sammenhengen mellom digital bevissthet og søppel.

Vil du møte legenden Aiken i levende live er du på plass på Make Data Smart onsdag 29. november. Det er fremdeles billetter igjen, og du kan kjøpe dem her.

Samfunnsengasjement

De siste ukene har vi mobilisert medlemmer til å engasjere seg i nasjonal IT-politikk. Spesifikt har vi jobbet med et innspill til Regjeringens nasjonale digitaliseringsstrategi. Til uken er vårt innspill ferdig og vil gå en siste godkjenningsrunde i interne organer før vi sender det til digitaliseringsminister Karianne Tung.

Det har vært en inspirerende og motiverende prosess. Det er gledelig å se hvor lite som skal til for å mobilisere et glødende engasjement blant våre ildsjeler.

Dataforeningens ståsted som nøytral, upolitisk, men samfunnsengasjert, og dessuten befolket av eksperter på nettopp IT og digitalisering, har ikke alltid tatt den plassen i samfunnsdebatten som er nødvendig. Som forening målbærer vi stemmen til et fagfellesskap som i tillegg til faktisk å skjønne hva vi snakker om når vi snakker om digitalisering, også er fedre, mødre, sønner, døtre, arbeidsgivere, arbeidstakere og samfunnsansvarlige borgere av et land som omformes drastisk av digitalisering.

At så mange har engasjert seg lover godt for kraften i denne stemmen i årene som kommer.

Hva mer skjer?

Dataforeningen er en så langt 70 år lang dugnad, og sentralt i dugnaden står de mange faggruppene våre. Den fulle oversikten over hva de har funnet på får du i IT-kalenderen nederst i mailen, med enda flere detaljer på arrangementssiden vår. Men her er noen høydepunkter:

Innsiktsprisen: I januar 2024 er det fjerde gang Dataforeningen kårer en vinner av Innsiktsprisen (en videreføring av BI-prisen som startet i 2009). Fjorårets vinner av Innsiktsprisen ble Aker BP. Blir din virksomhet årets vinner? Da må du først nomineres. (Ikke vær beskjeden.)

Et aktivt 2024: Faggrupper i foreningen har de siste ukene bidratt til å hamre ut aktivitetsplanene for neste år. De neste ukene sorterer vi og systematiserer alle innspill og kombinerer det med øvrige aktiviteter. Regn med et ekstremt kompetanserikt og aktivt 2024. Følg med på nettsidene våre, nyhetsbrevet og i sosiale medier for å holde deg oppdatert.

Og sitter du i en faggruppe som ennå ikke har meldt inn hva dere drømmer om for ’24? Ta kontakt med oss.

Vi styrker også kurssatsingen vår i 2024. Har du et kurs du tror vil passe inn i vår kursportefølje? Ta kontakt med Hedvig Poulsen på hedvig@dnd.no for å lufte dine ideer. 

IT-kalenderen

Du har mange muligheter for faglig påfyll og nettverksbygging hos DND. Full oversikt finner du her. Husk at som medlem deltar du på de fleste møter gratis og får gode rabatter på kurs og konferanser. Ikke-medlem? Test oss! Du får to gratis nettverksmøter. 

27. nov | Nettverksmøte Oslo | SnITs nye nettverksleder (ta kontakt for invitasjon)
29. nov | Konferanse Bergen | Make Data Smart 2023
30. nov | Konferanse Oslo | IT-kontraktsdagen
29. nov – 2. des | Online konferanse | DAMA EMEA Conference
30. nov. | Frokostmøte Bergen | Kickoff for faggruppen HR-teknologi
30. nov. | Konferanse Oslo | IT-Kontraktsdagen
7. des. | Frokostmøte Oslo | Kickoff for nettverket IT-juss
mai 24 | Konferanse Oslo | DND 24
4.-6. mar. 24. | Kurs Oslo | Advanced Cloud Architecture with Residuality Theory
5.-6. mar. 24 | Konferanse Trondheim | Betalingsformidling 2024
19.-20. mar 24 | Konferanse Oslo | eHelse 2024
24. apr. 24 | Halvdagskonferanse Trondheim | Frøya 2024
15.-16. apr. 24 | Konferanse Sandefjord | Yggdrasil 2024