Nye segmenter avklart – hvordan ligger du an?

I løpet av mars og april er fire nye segmenter i Dataforeningens prediksjonsturnering avklart, og resultattavlen er oppdatert. (Se nederst i dette innlegget).

To av spørsmålene, som ble stilt i januar, dreide seg om økonomisk utvikling, og lite ante vi den gang at virus-pandemien ville medføre ekstreme utslag:

14. januar ble deltakerne i Fremsynt bedt om å forutsi hovedindeksen på Oslo Børs 10 uker frem i tid.
Da spørsmålet ble stilt, var indeksen 939 poeng.
Gjennomsnittet av alle prediksjoner var 912.
Det korrekte svaret ble 720.

Tilsvarende spørsmål gikk på dollarkurs mot NOK:
Da spørsmålet ble stilt var kursen 8,79.
Snitt av alle prediksjoner var 8,39.
Det korrekte svaret ble 9,35.
(23. april må vi ut med 10,69 NOK for 1 USD).

Ett spørsmål handlet om hvorvidt ansiktsgjenkjenning som sikkerhetsmekanisme ville bli frarådet pga svake algoritmer og mulighet for falske ID’er.
Korrekt svar ble nei: Ingen formelle advarsler, som f.eks. å bruke passord, pin-kode eller fingeravtrykk i stedet, har blitt annonsert. Det har imidlertid vært, og pågår fortsatt, heftig diskusjon om mulig misbruk av ansiktsgjenkjenning i forbindelse med overvåkning.

Siste spørsmål som ble avklart i denne runden: Vil digitaliseringsministeren gi offentlig anerkjennelse til en statlig etat/sektor for bruk av kunstig intelligens (AI) før påske?
Korrekt svar: Nei.
33% av prediksjonene tilsa at Linda Hofstad Helleland ville gi ros til minst to sektorer for bruk av AI. Flest Fremsynt-deltakere (20%) trodde hun ville nevne helsesektoren spesielt.
Men vi har ikke oppdaget at hun har gitt ros til noen for dette – har du?

«Fremsynt er som en avansert quiz, hvor ingen vet svaret når spørsmålene stilles. Svarene ligger fra uker til måneder inn i fremtiden.»

Er du med i Fremsynt?
Hver måned får deltakerne 5-10 spørsmål og 8-10 dager på å registrere sine prediksjoner. Neste runde åpner 10. mai. Du må registrere deg som deltaker, men kan opptre anonymt med et fritt valgt «nickname». Du får poeng ut fra din evne til å forutsi riktig svar. Mange spørsmål er IT-relatert, og noen handler om generell samfunnsutvikling.

Du kjemper om «heder og ære», og vi beregner både totalscore og snittscore for de runder du har deltatt i – derfor er det aldri for sent å bli med! Du konkurrerer også mot en «apekatt» som svarer helt tilfeldig på alle oppgaver (terningkast og random-generator). Les mer og meld deg på her

Har du spørsmål? Send en epost til fremsynt@dnd.no

Resultat-tavle pr 23 april: (Totalscore og snitt-score for runder man har deltatt i):

Fremsynt ledertavle apr2020-1
Fremsynlt ledertavle pr apr 2020-2