Jo Saakvitne

Geir Engdahl

Geir har jobbet for Google, han startet Snapsale og var årets innovatør i E24 i 2018. I dag jobber han i Cognite.

Geir har jobbet for Google, han startet Snapsale og var årets innovatør i E24 i 2018. I dag jobber han i Cognite.

Slik beskrev E24 ham i forbindelse med Årets ledertalenter og underprisen Årets innovatør:

Geir er medgründer og teknologisjef i IT-selskapet Cognite, som tilbyr en plattform for å samle, behandle og analysere store mengder livedata for industrien. Han vil gjøre selskapet ledende innen sitt segment, og har gått fra 0 til 150 ansatte på under to år. Geir har drevet med programmering siden han gikk på ungdomsskolen, lagde et eventyrspill med en kompis som barn, og tok sølvmedalje i OL i informatikk i 2002. Etter at han fullførte mastergraden i anvendt matematikk ved Universitetet i Oslo i 2007, dro han til Canada for å jobbe for Google – før han grunnla rubrikkselskapet Snapsale i Norge. Schibsted ble største aksjonær, men bestemte seg plutselig for å satse på en konkurrent i stedet. Nå er han ferdig med den historien, og ser fremover med Cognite.

Du møter Geir på Make Data Smart Again 2019.

Miracle Warrior

Geir Engdahl har programmert siden han gikk på barneskolen. I 1995 lanserte han sitt eget-programmerte spill «Miracle Warriors 2».

— Det var skrevet i Q-Basic for DOS, og var et 2D eventyrspill hvor du gikk rundt og løste gåter og sloss med monstre, ler han. — Jeg skrev det siste året jeg gikk på barneskolen. Vi var ganske agile allerede da. Jeg delte det med venner før vi var ferdige med å utvikle det. De ga meg tilbakemeldinger og jeg utviklet videre basert på det.

Les vårt intervju med ham «Slipp industridata fri!».