Bo Hjort Christensen hadde stålkontroll Populær ERP-konferanse leverte igjen

Under årets ERP 2023 entret Bo Hjort Christensen scenen for 24. gang i en fullsatt konferansesal på Oslo Kongressenter.

Bo Hjort Christensen i aksjon under ERP 2023 (Foto: Herman Berg)

Han holdt det gående i syv timer, og de fleste ble med til siste ord var sagt. Årets konferanse var nok en gang utsolgt, det betyr totalt 356 deltakere. 

18 av dem kom fra Kristiansand kommune. De ønsket å kickstarte sitt eget omfattende ERP-prosjekt og fikk mer enn nok informasjon å ta med seg hjem til Sørlandet.

I inngangen til årets seminar hadde Bo Hjort Christensen tatt pulsen på ERP-markedet med hele 13 podkaster, som bestod av intervjuer med partnere. Hvis du lurer på om du gikk glipp av noe, bør du sjekke ut ERP-castene på ulike strømmetjenester. 

Selve konferansen var også fullspekket med fakta, innsikt, perspektiver og humor. 

– Vi får med oss utrolig mye verdifull dokumentasjon, som hjelper oss med å ta mer informerte beslutninger når det kommer til ERP-investeringer. Som Bo konkluderte med; man er gjennom et helt masterstudium på noen timer, oppsummerer leder for programkomiteen, Hogne Engdahl.

Christensen selv var også godt fornøyd etterpå:

– Stemningen i salen og blant utstillerne virket å være meget god. Som «gammel» lærer senser jeg veldig fort om salen er med. Og det var de. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på LinkedIn der de særlig trekker frem mine problematiseringer rundt «dyp digitalisering», prosesskompleksiteter samt standardisering vs. frihet, sier han

Dataforeningen, som står bak konferansen, hadde også gleden av å ha fått med dyktige Elin Mathisen som gjesteforedragsholder. Advokaten, som har offentlige anskaffelser som spesialfelt, delte verdifull innsikt om kontraktuelle aspekter ved anskaffelse av SaaS, samt hva man må passe på som offentlig aktør ved bytte av ERP-systemer.

Advokat Elin Mathisen skisserte områder man må følge med
på når man skal oppgradere ERP-systemet i virksomheten
(Foto: Herman Berg)

Elin Mathisen ber norske kommuner passe på dette når de skal oppgradere ERP-systemet

– Den nye teknologien sørger for at ERP-bransjen endrer seg i rask takt, og det er avgjørende for både bransjen og kunder å holde tritt! Primus motor Bo Hjort Christensen innledet ERP 2023 med å forklare at vi ikke kan dekke alt på en konferanse, og at en del av læringen må skje gjennom selvstudier. Dette er viktig å ta med seg videre etter en såpass intensiv dag, sier Hogne Engdahl.

 Han medgir at det er ingen som kan måle seg med Christensen når det gjelder ERP-kompetanse i Norge.

– Så mye erfaring, kunnskap, nyheter og muligheter innenfor ERP-området samlet på ett sted skal man lete lenge etter, Det aller mest givende var å delta på ERP 2023, hvor det var en rekke positive og kunnskapsrike folk til stede, sier lederen for programkomiteen, som også leder faggruppen for Forretningssystemer og Logistikk i Dataforeningen.