Fikk jobb med Odin: Hager fikk karriérehjelp av Odin

Hager Debech gikk på Odins scene i 2016. Det forandret karrieren hennes. Nå inviterer hun deg til den samme scenen.

Under slagordet «test smart og sov godt» skal Hager Debech og Minh Nguyen enda en gang finne de beste foredragsholderne til testkonferansen Odin.

Fikk jobb av Odin

Hagers egen profesjonelle historie er tett knyttet til Odin-konferansen.

—  Jeg jobbet med testing av programvare i et annet selskap da jeg sendte inn et foredrag til Odin, forteller Hager. —  Det ble godtatt og førte til at jeg fikk jobben jeg har i dag.

Hager er egentlig matematiker, og har undervist i faget. I dag er hun senior testutvikler i Testify og assisterende direktør i ecFeed AS.

Der havnet hun altså fordi hun ble kjent med sin nåværende arbeidsgiver via Odin. Da konferansen var over tok de kontakt om intervju, og senere tilbud om jobb.

Hager Debech fikk Odins hjelp til å klatre på karriérestigen.

Fikk NAV gjennom Odin

Året etter tok Odin henne et skritt videre. Som ansatt i Testify traff hun folk fra NAV på konferansen. Det endte med at hun ble innleid i et år der hun var ansvarlig for innføring og kompetansebygging innen modellbasert testing med testverktøyet ecFeed.

Og som en foreløpig avrunding på stod hun året etter det igjen på scenen og snakket om hva hun hadde gjort for NAV.

—  Hvor går karrieren videre etter 2019-konferansen, tror du?

—  Nei, det må gudene vite. Viktigst for meg nå er at dette er et fantastisk sted å bygge nettverk. Jeg er stor fan av Odin.

Tegn i tiden

Det er kanskje et tegn i tiden at etnisk vietnamesiske Minh Nguyen og tunisiske Hager Debech sitter ved et bord i Spaces i Oslo og snakker begeistret om en konferanse med navn etter en viking-gud.

«Jeg har sett mange som har blomstret etter å ha stått på scenen til Odin»

Minh Nguyen

Men den gamle norrøne ånden til Odin er antagelig mindre viktig enn tidsånden.

Software-testing er et område i sterk vekst og utvikling.

—  Faget har utviklet seg enormt, sier Minh. —  Vi har arrangert Odin siden 2012, så det blir den åttende gangen i år. Første gang hadde vi 55 deltakere, i fjor passerte vi 300. Og jeg har sett mange som har blomstret etter å ha stått på scenen til Odin.

—  Hvorfor så stor vekst innenfor dette feltet?

—  Når alt blir digitalt er kvaliteten på programvare avgjørende for å kunne beslutte produksjonssetting. Det er et stort ansvar som har gjort mange testere søvnløse. Samtidig er det en voksende forståelse for betydningen av dette, og testere får en veldig stor kontaktflate inn mot alle deler av organisasjonen, og vi testere er navet i all utvikling.

Drømmeforedraget

—  Dere har nå en «call for presentations» ute. Hva er drømmeforedraget?

—  Vanskelig å si, sier Minh. —  Kanskje noe om hvordan man bruker maskinlæring og kunstig intelligens til å hjelpe oss i utvikling og testing.

—  Mine stikkord er testautomatisering, analyse og test-orakler, sier Hager. —  Verktøy som gjør at vi tross agil og smidig henger med.

—  Så har jeg også lyst til å høre om hva som er status for GDPR, og jeg vil gjerne høre om det  «syntetiske Norge», hvor man utvikler og tester med kunstige data. Og, avrunder hun på et siste utpust: —  det hadde vært moro om noen kunne demonstrere hvordan AlphaGo kan brukes til testing.

Minh Nguyen

Flykrasj

—  Hva er det verste som har skjedd som følge av dårlig testing?

—  Det må være Boeings Max 737-krasj, svarer Hager. —  Men jeg er mer opptatt av hva som er blitt avverget på grunn av god testing. selv har jeg ofte vært i situasjoner hvor jeg bare  «å herregud, tenk om dette ikke hadde blitt oppdaget!».


Er du også fristet til å bestige Odins scene? Send inn ditt forslag til foredrag her. Og hvem vet, kanskje det er starten på ditt neste skritt i karriéren?

Minh Mguyen og Hager Debech ser etter gode foredragsholdere med spennende tema til Odin.

«Vi testere er navet i all utvikling»

Minh Nguyen og Hager Debech