Call for paper til konferanse Smarte hoder søkes for drømmedag

Har du noe på hjertet som handler om forretningsintelligens, kunstig intelligens eller maskinlæring? Se om du passer inn i en av drømmeboksene til folka bak «Make Data Smart Again».

Har du noe på hjertet som handler om forretningsintelligens, kunstig intelligens eller maskinlæring? Se om du passer inn i en av drømmeboksene til folka bak konferansen «Make Data Smart Again».

I mai 2019 arrangeres Make Data Smart Again for 3. gang. Det er den entusiastiske gjengen av ildsjeler i Dataforeningens faggruppe BI & Analytics som står bak. Nå kaller de alle smarte hoder til innsats. Kjenner du din besøkelsestid sender du inn ditt foredrag til Call for papers-siden til faggruppa nå.

Kjetil Kalager er en av de som står bak konferansen ‘Make Data Smart Again’. Foto: CGI

Kjetil Kalager er en av de som står bak. Han forteller at de har lagd et drømmeprogram. Nå ser de etter noen som kan hjelpe dem med å gjøre drømmen til virkelighet.

—  Det er fire spor, forteller han, og de forklarer på sitt vis navnet på denne konferansen.

Om konferansen

Make Data Smart Again ble første gang arrangert i 2017.
Både i 2017 og 2018 hadde vi tre spor med over 40 foredragsholdere. Eventet har vært fulltegnet hver gang.

Programkomiteen for 2019 er faggruppen BI & Analytics v/

  • Kjetil Kalager, Executive Advisor, CGI Norge AS
  • Elin Våge Lafton, NAV IT
  • Frances K. D’Silva, Solution architect Analytics & BI, Nets Branch Norway
  • Ingeborg Andreassen, konsulent, Sherpa Consulting as
  • Kim Øystein Næss, Big Data, IoT and Analytics Specialist, Hitachi Vantara
  • Marius Sommerseth, leder Digitalisering og Innovasjon hos Sporveien AS

Drømmeboksene

—  Det første sporet er «Make». Der vil vi ha historier fra brukernes egen virkelighet om forretningscase, apper, plattformer og annet som gir oss et glimt inn i fremtiden.

—  Det andre er «Data». Her vil høre om hva som har skjedd etter GDPR. Vi vil snakke om personvern, datadeling, data som forretningside, utveksling av data mellom ulike forretningssystemer. Vi vil også gjerne høre om spennende bruk av offentlige dataregistre.

Det tredje sporet har du allerede gjettet.

—  Det er selvsagt «Smart», sier Kjetil.

—  Det er AI-sporet vårt. Fortell om smarte dataløsninger for fremtiden. Fortell oss hvordan nye løsninger blir en del av hverdagen.

Det siste sporet —  «Again» — har et snev av nostalgi, men en fremoverlent nostalgi.

—  De sier at folk er vanskelige å endre, men systemer som har tikket og gått i mange år, kanskje tiår, er enda vanskeligere å endre, sier Kjetil. 

— Vi kvier oss gjerne for å ta spranget, men vi ser også gang på gang at selv om det krever mye i form av innsats og penger, så er det enda mer å tjene på det.

Han viser til en av de nominerte til BI-prisen som ble delt ut i høst. Møller Bil tok store investeringer, men de tjente det inn på veldig kort tid.

—  I dette siste sporet ser vi også for oss at vi skal få høre om hvordan gamle data og systemer blir som nye ved hjelp av kunstig intelligens, chatbots, roboter og lignende.

Eksponentiell vekst?

—  Hvor mange deltakere regner dere med kommer?

—  Vi startet for tre år siden med 150 deltakere, det andre året hadde vi 300, så da blir det vel 450 nå.

—  Vel det er et lineært regnestykke. Burde ikke dere tenke eksponentielt?

—  Jo, selvsagt. Vi satser på 600!

Vil du stå på scenen på Make Data Smart Again den 9. mai på Radisson Holbergs plass i Oslo? Enten du snakker svensk, norsk eller engelsk, så er det smarteste og mest intelligente du da kan gjøre å klikke deg inn her og gjøre det maskinen ber deg om å gjøre.

Publisert 7. desember 2018, og sist oppdatert 12. februar 2019.