ARK 2023 – Vi lærte mye, sier tre teknologer om ARK

AI stod på agendaen også på årets ARK-konferanse.

Tema for årets konferanse var bruk av generativ AI-teknologi i løsninger og hvordan dette vil endre måten vi lager arkitektur på. Hvordan vil bruk av slik teknologi endre måten vi designer, utvikler, tester, integrerer og interagerer med morgendagens applikasjoner?

AI-teknologien har potensial til å forbedre kundeengasjementet, effektivisere kommunikasjon og effektivisere utvikling av løsninger. Vi i Dataforeningen snakket med tre teknologer om hva de fikk ut av årets ARK.

– Jeg ønsker å vite mer hva AI betyr i arkitektursammenheng, og det er jo selve temaet for konferansen. Selv om det er tidlig på dagen, har jeg allerede fått nyttig påfyll og lært mye sier,  Simon Pettersen Nguyen, Head of Architecture & Technology i software selskapet Simployer.

Konferansen ARK 2023, arrangert av Den norske dataforening, samlet eksperter og ledende aktører innen generativ AI-teknologi. Svært mange var kommet for å få enda mer dybdeinnsikt i hva kunstig intelligens har å si for arkitekturen.

Vil du se video fra selve konferansen og de spennende foredragene klikk her.

Tre techfolk på ARK 2023
Imran Aslam, Sofie Verdu og Simon Pettersen Nguyen synes det faglige var spesielt interessant og tidsriktig.

Hvilke forventninger har du til årets ARK?

– Jeg er opptatt av hvordan vi kan tilpasse vår systemarkitektur i forhold til kunstig intelligens i hverdagen. Jeg har vært på flere kurs hos DND som har vært veldig bra, og nå ønsker jeg å lære mer, sier systemarkitekt Imran Aslam i Miljødirektoratet.

Aslam ser spesielt frem til foredragene som skal handle om hvordan man kan vi ta i bruk en GPT tjeneste med våre egne data

En annen som gledet seg over programmet på årets ARK er Sofie Verdu i PWC.

– Jeg trenger påfyll av kunnskap og likte veldig godt temaene på årets ARK. Det er interessante foredrag som er i vinden, og jeg falt veldig for overskriftene på enkelte, fordi de kombinerte teknisk og funksjonell innsikt, sier Sofie Verdu i avdeling for Business Technology i PWC.

– Jeg jobber i grensesnittet mellom funksjonalitet og teknisk for å få de to miljøene til bedre å forstå hverandre. Derfor er dette svært nyttig, sier Verdu.

Har du noen forventninger til dagen?

– Generelt ønsker jeg å få en bedre overordnet forståelse av temaet, men også mer innsikt i hvordan vi kan ta i bruk kunnskapen overfor kunder og i eget arbeid. Og ikke minst se på muligheter for fremtiden, sier Verdu.

Tilbakeblikk fra ARK konferansen 2023.