Vi ønsker velkommen til Ingvild Berlin Kalleberg som ny styreleder!

På Dataforeningens landsmøte 23. april ble Ingvild Berlin Kalleberg valgt til ny styreleder. Hun tar over etter Terje Wold, som takkes for en fantastisk innsats og seks år med stødig ledelse.

Ingvild Berlin Kalleberg har vært nestleder i landsstyret siden 2021.

Hun er utdannet cand.scient innen datakommunikasjon, Informatikk fra Universitetet i Oslo. Ingvild startet sin karriere som utvikler og driftstekniker i Basefarm, og har rukket å være leder i både prosjekt og linje, i tillegg til å ha ledet flere omstillinger. Hun har også vært IT-direktør for Verdipapirsentralen, men i dag leder hun Delivery-området i Sopra Steria hvor de er nesten 200 ansatte.  

Hun er også svært opptatt av å få flere jenter til å velge IT, og er derfor engasjert i ODA-nettverket. Ingvild er generelt engasjert i mye, og er selvfølgelig kronisk klassekontakt 

Ingvild har alltid vært interessert i teknologi, og fikk faget inn gjennom arv og miljø da hun vokste opp med en professor-pappa innen digitalteknikk. Hun er en svært erfaren teknologileder og en selverklært IT-nerd, som ville jobbet med serverdrift om det ikke var for lederjobben.  

Vår nye leder er opptatt av å se muligheter og tenke nytt. Hun er opptatt av å ha respekt for det eksisterende, samtidig som hun synes det er viktig å tørre å stille spørsmål og utfordre. Gode løsninger kommer ved å lytte, involvere og sparre med andre.  

En av hennes største fordeler som IT-leder er at hun kan faget og har fått «skitt under neglene», dette gjør at hun forstår ansatte og hvilke utfordringer de møter.

«Jeg liker å bygge organisasjoner, sette ambisiøse mål og nå dem, så jeg gleder meg til å jobbe for å sette DND enda tydeligere på kartet »

 Som ny styreleder i Dataforeningen, ønsker hun å bygge videre på det solide fundamentet som er lagt de siste årene, med ny strategi og organisering. Nå gjenstår arbeidet med implementering.  

«Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket over at Dataforeningen ikke bare var for «gamle gubber», og jeg håper flere vil oppdage det samme som meg»

Nå gleder hun seg til å jobbe videre med alle de flinke og engasjerte menneskene i DND, og vi gleder oss til et spennende samarbeid.