Nettverksmøte 1. juni i Oslo Slik endrer språkmodeller som ChatGPT arbeidshverdagen din

Er du nysgjerrig på hvordan teknologi og kunstig intelligens vil forme fremtidens arbeidsmarked og påvirke din egen karriere? Bli med oss på en tankevekkende og inspirerende frokostdebatt, hvor eksperter deler sine innsikter om hvordan språkmodeller som ChatGPT kan endre måten vi jobber og samhandler på.

arrangeres av og resten av fagfolkene fra faggruppen AI (Kunstig intelligens)

Medlempris: Gratis Ordinær pris: kr 500,- Meld på

Vi har samlet et panel av eksperter innen skole, helse, advokatyrket og media som vil dele sine innsikter og diskutere både de kortsiktige og langsiktige konsekvensene av KI og språkmodeller innen deres respektive felt. Dette arrangementet vil gi deg en unik mulighet til å forstå hvordan språkmodeller kan påvirke arbeidsmarkedet og hva det kan bety for deg og din egen yrkeskarriere. 

I tillegg til å få med deg en engasjerende paneldebatt, vil du også ha anledning til å treffe likesinnede og knytte nye kontakter! Etter debatten vil det være tid for litt mat og uformell sammenkomst, hvor du kan snakke direkte med paneldebattantene og dele dine egne tanker og erfaringer om KI og språkmodeller i arbeidslivet. 

Paneldebatten avholdes torsdag 1. juni klokken 08:00-10:00 i Dataforeningens flotte lokaler på Rebel (Universitetsgata 2) sentralt Oslo. 

Arrangementet vil også strømmes, og du kan delta aktivt i debatten med Dataforeningens interaktive løsning Mentimeter med muligheten til å foreslå spørsmål underveis i debatten, dette enten man deltar fysisk eller deltar via strømming. 

Arrangementet passer for alle med interesse for teknologi, kunstig intelligens og arbeidslivets fremtid. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en lærerik og inspirerende frokostopplevelse!  

   

8:00-8:15 Velkommen og morgenkaffe/te 

8:15-9:30 Paneldebatt med eksperter innen skole, helse, advokatyrket og media 

9:30-10:00 Servering av frokost og sammenkomst med andre deltagere, debattanter og Dataforeningens faggruppestyre for Kunstig intelligens 

  

Paneldeltagere:  

  • Skole: Siv Sørås Valand, Daglig leder, Landslaget for Norskundervisning 
  • Helse: Ishita Barua, Lead in AI in Healthcare, Deloitte
  • Advokatyrket: Christian Bendiksen, leder av teknologiavdelingen i Brækhus Advokatfirma 
  • Media: Sven Størmer Thaulow, Chief Data and Technology Officer / EVP, Schibsted
  • Moderator: Eirik Gulbrandsen, Teknologi, Analyse og Sikkerhet, Datatilsynet 

 

Skole – Siv Sørås Valand: 


Siv Sørås Valand er en innovativ norsklektor og ekspert på teknologi i utdanning, med mer enn 20 års erfaring som lærer. Hun er engasjert i å integrere teknologi og digitale verktøy i undervisning for å skape engasjerende og læringsfremmende klasserom. Siv har være medforfatter på seks læreverk i norsk på vgs., og på utvikling av digitale læremidler. Hun er en aktiv deltaker i debatter om utdanningsteknologi og fremtidens skole.
 

I paneldebatten vil Siv Sørås Valand dele sine innsikter og erfaringer med hvordan språkmodeller som ChatGPT både kan forbedre og forverre læringsutbytte og undervisning i skolen. Med sitt sterke engasjement for å kombinere pedagogikk og teknologi, vil hun tilby et spennende perspektiv på hvordan AI og ChatGPT kan påvirke både lærere og elevers hverdag i fremtidens utdanningssystem.

Les mer om Siv Sørås Valand her 

Helse – Ishita Barua:

Ishita Barua er en anerkjent helseekspert med en doktorgrad i medisinsk informatikk og over 9 års erfaring i helsevesenet. Hun har jobbet som forsker og kliniker, og har spesialisert seg på bruk av kunstig intelligens til å forbedre pasientbehandling og -omsorg. Barua har publisert flere artikler om implementering av kunstig intelligens i helsevesenet og er en ofte etterspurt foredragsholder på konferanser og seminarer. Med sin inngående kunnskap om hvordan språkmodeller som ChatGPT kan endre helsevesenet, vil hun bidra med innsikt og ekspertise i paneldebatten.

Les artikkel fra Ishita Barua her 

Advokat – Christian Bendiksen: 

Christian Bendiksen er en fremtredende advokat med over 20 års erfaring innen forretningsjus, teknologi og immaterielle rettigheter. Han har vært en pioner innen bruk av teknologi i juridisk praksis og har skrevet flere bøker og artikler om AI og rettssystemet. Han er en aktiv deltaker i diskusjoner om hvordan teknologi er regulert og bør reguleres. I paneldebatten vil han dele sin erfaring og synspunkter på hvordan språkmodeller som ChatGPT vil påvirke advokatyrket og rettssystemet som helhet.

Les mer om Christian Bendiksen her

 

Media – Sven Størmer Thaulow,

Sven Størmer Thaulow er en ledende ekspert innen digitale medier, dataanalyse og teknologi. Han har over 20 års erfaring i mediebransjen, og har blant annet tjenestegjort som sjef for digital transformasjon i flere store mediehus. Thaulow er kjent for sin dyktighet til å kombinere teknologisk innovasjon med journalistisk integritet. I tillegg til sitt arbeid innen media, har Thaulow vært aktiv i flere teknologiforetak og har en dyp forståelse av teknologiens rolle i medieindustrien. I paneldebatten vil Thaulow dele sin innsikt i hvordan AI og ChatGPT påvirker medieindustrien, fra nyhetsproduksjon og innholdsstrategi til etiske overveielser rundt bruk av AI i journalistikk.

Moderator – Eirik Gulbrandsen

Eirik Gulbrandsen er en erfaren og dyktig debattleder som jobber i det norske Datatilsynet. Med en solid bakgrunn innen informatikk og personvern har han tilegnet seg omfattende kunnskap om de juridiske og etiske aspektene ved bruk av teknologi og kunstig intelligens. Eirik er kjent for sin evne til å lede konstruktive og engasjerende diskusjoner, og han har vært moderator på en rekke seminarer og konferanser om teknologi, personvern og samfunnsmessige implikasjoner. 

Som leder for paneldebatten vil Eirik Gulbrandsen stille relevante spørsmål til deltakerne og sørge for en balansert og informativ samtale som har som mål å engasjere både eksperter og interesserte tilhørere. Med sin forståelse av temaet og ønske om å formidle komplekse emner på en lettfattelig måte, vil Eirik hente frem det beste av spennende og interessante paneldeltagere!