Nettverksmøte 25. april i Oslo Tech-frokost: Kunstig intelligens i praksis

Alle er enige om at kunstig intelligens har inntatt næringslivet for fullt. Men hvordan bruker norske virksomheter denne teknologien i praksis?

arrangeres av DND

Ordinær pris: Gratis Meld på

Denne morgenen får vi høre hvordan Ruter bruker kunstig intelligens i sine tjenester og hvorfor Microsoft mener kunstig intelligens er starten på en ny kunnskapsindustri i Norge.

Vi får besøk av to eksperter. Umair Mehmood Imam er leder for Data og AI i Ruter. Hvis du har benyttet deg av Ruters tilbud, har du sannsynligvis brukt en AI-algoritme. Han vil dele hvordan Ruter bruker kunstig intelligens til å utvikle sine tjenester, følge kundebehov og drive innovasjon i transportsektoren.

Bjørn Olstad fra Microsoft Norge kommer for å forklare hvorfor ChatGPT kan være starten på en ny norsk kunnskapsindustri. Framskrittene med LLMer (store språkmodeller) har åpnet opp for en revolusjon innen tilgjengeliggjøring og bruk av kunnskap – alt fra læring til anvendelse av kunnskap i kreativt arbeid. Her spiller kunstig intelligens er avgjørende rolle. Bjørn vil vise eksempler på dette arbeidet hos Microsoft og peke på mulighetene for å bygge en ny type norsk kunnskapsindustri.

Start dagen med frokost sammen med Digital Norway og Dataforeningen i 16. etasje på Rebel-huset 25. april. Dørene åpner med frokost og kaffe fra kl. 08:30. Det faglige innholdet starter kl. 09:00 og er ferdig kl. 10:00.

Du vil høre fra: 

Bjørn Olstad – Corporate Vice President i Microsoft

Bjørn Olstad leder 650 utviklere som bygger funksjonalitet, AI og cloud infrastruktur for M365. Bjørn har tidligere vært professor på NTNU innen algoritmeteori og vært CTO for Vingmed i medisinsk ultralyd og FAST i søketeknologi. Vingmed og FAST har blitt kjøpt opp av GE og Microsoft. Bjørn har også 3 ganger vunnet EUs pris for mest innovative IT produkt. Han er også en del av Digital Norway sitt advisory board.

Umair Mehmood Imam – leder av Data og AI i Ruter

Umair Mehmood Imam er lidenskapelig opptatt av å bruke kunstig intelligens (AI) til å få ny innsikt om kollektivtilbudet, de reisende, og hvordan dette kan gjøres bedre. Umair har selv opparbeidet en AI-avdeling i Ruter, som har vokst betraktelig de siste årene. Han er i tillegg universitetslektor ved Oslo Met ved institutt for informasjonsteknologi.

Foredragsholdere: