DND’s prisutdeling 2021

2021 har vært ett annerledes år, men engasjementet til våre fagstyrer og ildsjeler har vært like fantastisk som alle de foregående årene, om ikke mer. Ildsjelene våre er ryggmargen i Dataforeningen, og på årets landsstyre gav vi en liten ekstra oppmerksomhet til de som har stått på litt ekstra!

Landsstyremøtet samler delegater fra alle våre regioner, og ble denne gangen avholdt i Stavanger med Region Vest som verter. Det har vært en lang tradisjon å hedre de som har gjort en ekstra god innsats for foreningen. Vi kåret prisen for årets maks-arrangement, årets faggruppe, årets aktivitet og årets ildsjel.

Årets maks-arrangement – SW2021

Det ble avholdt en rekke digitale og fysiske konferanser i 2021. DND’s arrangementer er essensielle for å skape aktivitet blant ildsjelene, øke verdien for medlemmer og rekruttere nye medlemmer. Arrangementer er også en av de viktigste inntektskildene til DND og gjør det mulig for oss å fortsette med det gode arbeidet for å øke IT-kompetansen i Norge. Blant de nominerte var SW2021, eHelse 2021, Make Data Smart og Odin.

Denne gangen stakk SW2021 av med seieren som årets maks-arrangement. SW2021 ble avholdt helt digitalt og hadde over 450 påmeldte og 8 spor fordelt på to dager. Vi gratulerer alle involverte!

Årets faggruppe – BI & Analytics

Dataforeningen har over 40 faggrupper fra hele Norge, og selv om det er mange faggrupper som jobber hardt for å skape aktivitet i foreningen er det noen som har spesielt utmerket seg. I år var 3PS, BI & Analytics, DAMA (Data Management Association) og Løsnings- og integrasjonsarkitektur nominert som årets faggruppe. Etter avstemming på Landsmøte stakk faggruppen BI & Analytics av med prisen.

BI & Analytics har vært en svært aktiv faggruppe som kan skilte med Make Data Smart, Innsiktsprisen og en lang rekke spennende nettverksmøter. Vi takker for innsatsen og ønsker lykke til med videre arbeid!

Årets aktivitet – DMBOK Book Club

I tillegg til konferanser og nettverksmøter blir det arrangert en rekke andre ulike aktiviteter. Årets nominerte aktiviteter var ERP-cast, TDC Community Week, Lanseringen av PSCloud2021 og DMBOK Book Club. I år var det DMBOK Book club, arrangert av fagstyret DAMA, som trakk det lengste strået.

DMBOK Book Club er ett spennende prosjekt som tar for seg en gjennomgang av boken som danner rammeverket på data management. Book club’en gjennomgår ett og ett kapittel i 8 uker der deltakerne også får mulighet til å diskutere seg imellom. Vi takker DAMA for innsatsen og ønsker lykke til videre!

Årets Ildsjel– S-sporets arbeidsgruppe

Ildsjelene er alle de som brenner for IT-faget og som bruker av sin tid for å delta i programkomiteer, råd, utvalg, fag-, lokal-, regionalstyrer og landsstyret. Ildsjelene er selve ryggraden i DND og er essensielle i arbeidet med å holde foreningen aktiv og relevant.

I 2021 jobbet mange mye for å få gjennomført den store omorganiseringen i foreningen. Prisen tildeles derfor til alle medlemmene i S-sporets arbeidsgruppe for fantastisk innsats og godt arbeid.