Ildsjelen Eirik Kristiansen Skal jakte unge medlemmer

Det var et stort spørsmål. Men hainn Eirik vart itj skræmt, nei. 26 år gamle Eirik Kristiansen takket ja til vervet som leder av DND Midt-Nord. Han er en av de yngste regionlederne i Dataforeningen noensinne. Kan han finne rotårsaken til feil?

I februar rykket Eirik Kristiansen opp fra lærlingeplass i DND Midt-Nord til styreleder. I juli rykket han opp fra produkteier i Lindbak til prosjektleder i Evry. Ukens ildsjel er 26 år ung, skyter småvilt og digger rock og metal på fritiden. 

Portrett Eirik Kristiansen
Eirik Kristiansen

Nå skal han rocke opp Dataforeningen.

Som styreleder for Midt-Nord råder han over 2/3 av landet, fra Trøndelag til Finnmark. Det er et stort ansvar på unge skuldre.

Men hainn Eirik vart itj skræmt, nei.

—  Ja, det er en stor utfordring. Jeg har jo så langt kun sittet som trainee i styret og lyttet mest. Nå har jeg fått roret, og det er et stort ansvar, og en stor mulighet, sier han. — Det er viktig at vi får vist hva DND står for og tydeliggjort alt som skjer i regi av den.

— Så nå er du kongen av teknologihovedstaden?

— Trondheim går jo for å være teknologihovedstaden, men det er like viktig med engasjement i de andre byene. 

— Du er ung. Er du for ung?

— Jeg har et flott, støttende og berikende miljø rundt meg, og tror det er viktig at yngre folk tar styreverv. Erfaring er ikke alltid noe man har, men kan få. Alle har vært ferskinger en gang.

— Det er uansett viktig at vi tiltrekker oss yngre mennesker, får opp medlemstallet og sikter bredt.

«Alle har jo vært ferske en gang. »

Konkrete verdier

— Fortell om din bakgrunn.

— Tidligere har jeg jobbet i et selskap rettet mot detaljistbransjen, nærmere bestemt Lindbak Retail Systems. Nå jobber jeg i EVRY som prosjektleder innen Digital Banking Services. 

— Jeg startet i ny jobb 1. juli. Mine arbeidsoppgaver er relatert til bankløsninger og betalingsformidling. Som stillingstittelen min tilsier innebærer det at jeg skal lede prosjekter fra oppstart til tilfredsstillende sluttresultat.

— Vi i EVRY designer og drifter løsninger som brukes av svært mange mennesker. Disse løsningene er med på å skape konkrete verdier for kundene og for samfunnet som helhet.

Rykker oppover

Eirik startet i Lindbak som IT-konsulent i en alder av 22 og var både avdelingsleder,  «problemleder» og produkteier i løpet av de siste 2½ årene der. 

— Jeg har vært så heldig å få prøve mange ulike roller i løpet av min korte karriere. Det har gitt meg stor forståelse for ulike aspekter i organisasjonen jeg har jobbet i både fra et arbeidsgiver- og arbeidstakerperspektiv.

— Du har rykket raskt oppover. Er du et supertalent?

— Nei, det vil jeg ikke si. Jeg liker å gøtse og stå på. 

— Hvor går veien videre?

— Fremtiden er vanskelig å si noe om, men jeg håper jeg får muligheten til å jobbe med mange spennende kunder og prosjekter i tiden fremover.

Rotårsaken til feil

— Hva er ditt forhold til Dataforeningen?

— Dataforeningen er for meg en felles arena der likesinnede kan møtes for å lære og inspirere hverandre. Jeg er styreleder for DND Midt-Nord og komitémedlem i Betalingsformidling. Jeg har vært deltager i komiteen til Betalingsformidling siden 2014. 

«Jeg kan ikke se noen åpenbare feil akkurat nå»

— Du beskriver noen av dine tidligere jobbmessige plikter som «overordnet ansvar for å finne rotårsaken til feil» . Er det en kompetanse du vil få bruk for i foreningen?

— Tja, kanskje det … det handler jo mye om å se det større bildet. Men jeg kan ikke se noen åpenbare feil akkurat nå.

— Hvor lenge har du vært engasjert i foreningen?

— Siden 2014 eller 15. Jeg hørte snakk om DND da jeg utdannet meg som dataingeniør på HiST Kalvskinnet, som nå er NTNU. Jeg hørte en presentasjon av foreningen og det virket veldig interessant. Og foreningen har absolutt levd opp til forventningene. Jeg har vært med på mange meetups, møtt mange inspirerende personer og hørt mange foredrag.

Plattform for deling

—  Hvorfor engasjerer du deg?

—  Jeg engasjerer meg fordi jeg ser viktigheten av å ha et levende miljø som brenner for teknologi.

— Hva forventer du av foreningen?

— At Dataforeningen skaper en plattform der de som ønsker å dele får muligheten til dette. Man må tilrettelegge slik at eksisterende og potensielle nye medlemmer lett kan komme i gang både med å starte i en faggruppe, delta i en eksisterende gruppe eller komme med tilbakemeldinger. I dag hemmes dette av uklare rammer og hindringer.

— Hva er ditt mål for styreperioden?

Å få til mer aktivitet i midt-nord-regionen, få enda flere medlemmer og profilere foreningen mer, så vi syns.

— Har du det du trenger for å få det til?

Jeg har veldig god støtte i styret. Og jeg skal ikke være cowboy heller. Det er viktig å få innspill fra de som har vært her en stund.

Stolt tilrettelegger

—  Hva vil du bidra med?

—  Mitt ønske er å være en bidragsyter for å tilrettelegge for nye og eksisterende møteplasser der man kan dele kunnskap og inspirere andre.

«Jeg liker å gøtse og stå på. »

—  Hva er viktig for foreningen fremover?

—  Vi må skape de viktigste møteplassene for teknologi der vi blant annet kan diskutere den digitale fremtiden.

—  Fortell om noe du har oppnådd i DND.

—  Jeg er svært stolt av å få tilliten til å opptre som styreleder på vegne av Dataforeningen.

Relasjon og metall

—  Hvordan vil du beskrive deg selv?

—  Jeg håper jeg fremstår som relasjonsbyggende og engasjert.

—  Hvordan vil fagkolleger beskrive deg?

—  Motiverende, smidig og kundefokusert.

—  Hva brenner du for?

—  Jeg brenner for et aktivt teknologimiljø som inspirerer og skaper engasjement.

—  Hva er én ting ingen vet om deg?

— Jeg hører mye på rock og metal. Metallica var i Trondheim for ikke lenge siden. Da stod jeg langt fremme. Digger Iron Maiden. Og Rammstein – de skal jeg høre neste år. Skikkelig kult at de kommer til Trondheim.

— Det høres ut som dette kan være en utfordring for privatlivet?

På ingen måte. Min kommende kone er like hekta på dette som meg.

— Kommende kone?

Eirik Kristiansen på jakt
Eirik Kristiansen (foto: privat)

Jepp! Vi gifter oss 18 juli neste år. Håper jeg da.

— Du må kanskje slutte å jakte ryper da?

He-he, jeg har en fuglehund, en irsk setter, og vi driver småviltjakt sammen, men det er ute i naturen. Vi jakter rype og skogsfugl.

Neste ildsjel

—  Hvem vil du gjerne se profilert i en fremtidig ildsjelprofil? 

—  Her må jeg nominere André Eidskrem. Hva er det denne mannen ikke har gjort innen teknologi og samfunn? Han har nok noen spennende historier på lur.

Har du møtt noen spennende personligheter i Dataforeningen du gjerne vil lære mer om – og av? Tips oss om gode kandidater til Ukens ildsjel.