Make Data Smart kommer til Trondheim: Lille speil på veggen der, hvem har de smarteste data her?

I slutten av november arrangerer DND Midt-Nord «Make Data Smart» i Trondheim. Torgeir Sesseng trengte ikke å lete lenge etter smarte folk og deres historier om smarte data.

Det gikk ut en call for papers for Make Data Smart i Trondheim for kort tid siden. Det rant inn så mange foredrag at faggruppen Business Intelligence & Analytics i Trondheim allerede har fått hva de trenger.

— Det gikk overraskende lett å få fylt opp timeplanen, sier konferansegeneral Torgeir Sesseng. — Vi har fått inn de foredragsholderne vi trenger og vel så det.

Torgeir Sesseng (montasje).

— Kan du gi noen hint om hva vi får i det ferdige programmet?

—  Vi skal prate om BI, AI, ML og digitalisering. Telenor kommer. NTNU kommer. Berge Solberg, professor i medisinsk etikk, skal snakke om etiske problemstillinger med stordata. Sparebank1 kommer. De skal snakke om enkel og billig maskinlæring som faktisk blir brukt. 

Så kommer nok også BNbank, hvor Torgeir Sesseng jobber til daglig som data manager. 

Eksporteres

Make Data Smart (tidligere med det ekstra ordet «Again») er blitt arrangert tre ganger i Oslo, og konferansen er blitt en viktig og engasjerende møteplass for folk som jobber innen BI og analytics. 

Nå eksporteres konseptet til Trondheim, hvor faggruppen Business Intelligence & Analytics tar ansvaret for gjennomføringen. 

Ryktene vil ha det til at noe tilsvarende også snart vil poppe fram i Bergen. 

Halvdagskonferanse

Denne førsteårsversjonen av konferansen i Trondheim blir en halvdagskonferanse på Pirsenteret. Forventningene er store. 

—  Vi har ingen erfaringstall og støtte oss til, men estimatet er 100-150 påmeldte, sier Torgeir. 

Programmet spikres ganske snart. Følg med på arrangementets nettside for oppdateringer.