Nettverksmøte 15. mars i Trondheim Frøya kveldsarrangement

Velkommen til åpningen av Frøya i Trondheim!

arrangeres av Hanne Lervåg Hunnestad og resten av fagfolkene fra faggruppen Software Testing

Medlempris: Gratis Ordinær pris: 500 eller gratis prøvetime Meld på

Vår ambisjon er at Frøya skal bli en årlig hendelse i Trondheim, som en lillesøster til Odin konferansen i Oslo.

I dette årets første Frøya arrangement vil vi dele erfaringer innenfor testing etter endt korona.

Arrangement er en arena for kunnskaps- og erfaringsdeling, og inspirasjon til videreutviklet faget software testing og kvalitetsikring.

Temaet er aktuelt for utviklere, testere, prosjektledere og alle som er interessert i software testing og kvalitetssikring.

Frøya arrangeres i samarbeid med Software Testing SØ  ved Astrid Notø Larsen og Dalbir Singh

Program:

17.00 "Sjøsetting" av Frøya med bobler og pizza
17.30 Testing utført med (og av) utfordrende personligheter — Shomaila Kausar, Avdelingsleder / senior testleder, Systek AS I de fleste prosjekter som jeg har jobbet opp gjennom min arbeidskarriere har jeg møtt på utfordringer når det gjelder å få fagsiden eller sluttbrukerne til å bli nok involvert i test. Jeg møter ofte på 3 forskjellige «personlighetstyper»: 1) Den frustrerte: Ingenting hjelper, applikasjonen er ubrukelig 2) Den opptatte: Jeg har ikke tid eller krefter 3) Den undrende: Jeg skjønner ingenting Disse tre er som regel også de som merker konsekvensene av feil og dårlig kvalitet først og mest, men allikevel er ikke interessen for å bidra inn med test av nye løsninger så høy som den burde. I dette foredraget vil jeg komme med råd på hvordan man kan få akkurat disse «personlighetstypene» til å bidra inn i testingen på en enkel måte.
18.00 To lyntaler Lyntale 1 fra Sogeti
Lyntale 2: TBA
18.20 Pause
18.30 Test Enkelt Nok Klokt ( og raskt nok ) Koronasertifikat — Christine Ursin Steen Lunde, senior testleder, Skatteetaten og Henriette Fossum, OUS Koronasertifikat ble innført for å kunne øke mobiliteten i samfunnet samtidig som risiko for smitte ble holdt nede. Løsningen skulle kunne benyttes av alle innbyggere, også de som ikke hadde tilgang til Helsenorge og de som verken hadde fødselsnummer eller d-nummer. Denne løsningen har videreutviklet seg i takt med et stadig skiftende bilde i risiko for smitte under pandemien, med svært korte tidsfrister fra Helse- og omsorgsdepartementet til ny versjon skulle være i produksjon, og hvor mye av løsningen var styrt av EU sitt regelverk. Dette har gjort kvalitetsarbeidet utfordrende, og et godt og smidig samarbeid i utvikling og test av både den digitale og den ikke digitale løsningen samt kontrollappen til det norske koronasertifikatet har vært en forutsetning for å lykkes.

Læringspunkter:
• Når kravene endres raskt, tilpass verktøyene og arbeidsmetode
• Man behøver ikke alltid mye dokumentasjon for å teste effektivt
• Ikke-funksjonelle tester er veldig viktige i store volumtjenester som Koronasertifikat
• Og ikke minst, Ikke alle er digitale!
19.00 Kantega — Lena Romundstad og Aud Jorun Forbord, Kantega
19.30 Sosialt og mingling
20.00 Fortsetter for de som ønsker på Fyr på Lade

Foredragsholdere: