Finalistene i Rosing Coding Challenge er klare: En av disse er Norges beste java­programmerer

15 av de mer enn 180 påmeldte programmerne til Rosing Coding Challenge er nå offisielt i finalen i den landsomfattende konkurransen. Her er navnene.

Den yngste er 21 år, den eldste er 45. De bor i Trondheim, Ålesund, Bergen, Askøy, Sandnes, Moss, Asker, Lierskogen og Oslo. De er alle i øveste skikt i DNDs «NM i (java-)programmering», Rosing Coding Challenge.

Det var 180 påmeldte til Rosing Coding Challenge. Blant de var ca 10 prosent kvinner. Alle som nådde opp i finalen er menn.

Her er finalistene:

Øverst fra venstre: Andreas Evjenth (25), Askøy; Didrik Jonassen (30), Oslo; Torbjørn Knutsen (33), Asker; Petter Teigen (41), Oslo; Andreas Storesund Madsen (22), Moss; Maciej Ciara (37), Lierskogen; Lars Nedberg (28), Oslo; Halvor Fladsrud Bø (21), Trondheim; Lars Lønne (36), Oslo; Girts Strazdins (36), Ålesund; Ayush Agarwal (31), Bergen; Audun Liberg (27), Oslo; Frank Karlstrøm (45), Sandnes; Magnar Ovedal Myrtveit (33), Oslo; Even Frøyen (33), Oslo.

Rosing Coding Challenge (RCC) 2020 er en landsomfattende programmeringskonkurranse som er åpen for alle som ønsker å måle sine ferdigheter mot andre. Første del av konkurransen gikk i dagene 16-23. mars. 

Det var bare få dager etter at Norge «stengte ned» som følge av koronaviruset. 

Unntaket

Også Den norske dataforening (DND) avlyste eller utsatte mange arrangementer, men RCC, hvor hoveddelen av konkurransen allerede var planlagt arrangert i «skyen», er unntaket. 

— Til tross for at mange av de påmeldte fikk andre prioriteringer som følge av korona stilte nesten halvparten av dem på den virtuelle startstreken den 16. mars, sier jury- og prosjektleder Paal Leveraas på vegne av Dataforeningen. — Halvparten av disse igjen fullførte alle de fem settene av oppgaver de skulle løse. 

Kode fra praktisk hverdag

RCC handler om å løse virkelige problemer fra den virkelige verden. Oppgavene som ble løst var basert på kode fra de fem partnerne, og var utformet ut fra krav og forventninger som stilles til programmerere som skal jobbe med kodeproblemer som er relevante for den praktiske hverdag i arbeidslivet.

De fem samarbeidspartnerne fra næringslivet er Bouvet, DNB, PatientSky, Sopra Steria og Storebrand. I forkant av konkurransen jobbet tekniske team fra hver av disse aktørene med å utvikle et hver sine sett av oppgaver som skulle løses. 

Til sammen har nesten 40 mennesker fra DND, de fem kodepartnerne og de to tekniske partnerne GrepS og Microsoft vært involvert i prosjektet. 

Og siden Erna stengte Norge den 12. mars har alt foregått på nett.

 «Mektig imponert» 

— Jeg tror jeg snakker på vegne av alle partnerne og deltakerne når jeg sier at jeg er utrolig stolt av at vi til tross for krisen har gjennomført konkurransen, og nå er klar for de to finalerundene, sier Paal Leveraas. — Å løfte fram norske programmere og det arbeidet de utfører «under radaren» for folk flest har vært viktig, og vi er mektig imponert av engasjementet og kompetansen hos deltakerne, legger han til.

«Å løfte fram norske programmere og det arbeidet de utfører «under radaren» for folk flest har vært viktig, og vi er mektig imponert av engasjementet og kompetansen hos deltakerne.»

Paal Leveraas, jury- og prosjektleder

Se: Slik løste programmererne oppgavene fra de 5 partnerne

— For Storebrand er det viktig å løfte fram utviklerne som er med å bygge landet – kodelinje for kodelinje, sier Live Leer i Storebrand.

— Dette er de  som kanskje ikke synes like mye hver dag, men påvirkningen på vår samtid og produkter og tjenester vi omgir oss med er stor. 

— Vi har hatt stor glede av å være med som sponsor, og vi gleder oss til å møte finalistene. Ikke minst er vi selvfølgelig også nysgjerrige på hvem som løste oppgaven våre to utviklere har laget, sier hun.

«Dette er de som kanskje ikke synes like mye hver dag, men påvirkningen på vår samtid og produkter og tjenester vi omgir oss med er stor. »

Live Leer, Storebrand

Delfinale 1 og 2

RCC-konkurransen er tredelt. Den første delen var planlagt gjennomført på nett fra starten av, men de to finalerundene som nå står for døren skulle opprinnelig arrangeres ved fysisk oppmøte. 

Nå er det avgjort at begge finalene gjennomføres på nett. 

Den første arrangeres tirsdag 21. april, og starter med et timelangt møte hvor juryen og andre interessenter for første gang får navn og ansikt på finalistene. Dette arrangementet er ikke et åpent møte. 

Hovedfinalen er åpen for alle som vil delta. Den arrangeres den 5. mai og arrangementet vil bli strømmet. 

Finalistene vil da testes på ferdigheter som ikke har med tekniske ferdigheter å gjøre, men som anses som kritiske for programmerere som skal møte forventningene som i dag stilles til dem. 

—  Forventningene til en programmerer i dag går langt utover tekniske ferdigheter i programmering, sier CTO i Bouvet, Simen Sommerfeldt, som også sitter i juryen. 

Les også: Kodere er håndverkere og samfunnsbyggere

Koderne vil få oppgaver som skal gi juryen et innblikk i deres kunnskaper om områder som bærekraft, universell utforming, personvern, sikkerhet og etikk. 

Disse «myke» ferdighetene vil vektlegges betydelig svakere enn de tekniske ferdighetene, men blant de 15 finalistene er det veldig jevnt i toppen. Dermed kan denne delen av konkurransen være utslagsgivende for hvem som går av med førsteprisen i  «Rosing Coding Challenge Awards» 2020.

Mer om finalistene

Se denne siden for detaljer om finalistene.

Juryen

Juryen i Rosing Coding Challenge består av Paal Leveraas (leder), Simen Sommerfeldt (Bouvet), Alf Otterstad (DNB), Jesper Pedersen (PatientSky), Stian Grenborgen (Sopra Steria), Live Leer (Storebrand), Izabela Hawrylko (Microsoft), Darija Sapozenkova-Hauge (Experis Ciber), Christian Torp (Dataforeningen) og Thor Henning Hetland.

Bilder

Bilder og relevante videoklipp vil bli lagt ut for fri nedlasting og bruk på Google Photos (oppdateres).

Kontakt

For spørsmål eller mer informasjon, kontakt jury- og prosjektleder Paal Leveraas, paal.leveraas@dataforeningen.no, tlf 98216666.